Derneğimiz Suriye’deki Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Cansuyu, Suriye’deki yardımlarına devam ediyor.

 

Nerede bir gözyaşı nerede bir felaket varsa orada olmayı kendisine şiar edinen Cansuyu Derneği, yıllardır büyük dramın yaşandığı Suriye’deki yaraları sarmaya devam ediyor. 

 

11 senedir yaşanan dramın dinmediği sınır komşumuz Suriye'de acil insani yardım ihtiyacı devam ediyor.  Zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışan Suriyeliler hayatta kalabilmek için mücadele ediyorlar.

 

Savaşın başladığı ilk andan itibaren Suriyeli mağdurlara yardım elini uzatan Cansuyu Derneği; acil insani yardımlarına devam ediyor. Mağduriyetin devam ettiği Suriye’deki yaraların sarılması için yardımlarını yoğunlaştıran dernek, son olarak Türkiye’den götürdüğü giyim malzemelerini kıyafet bulmakta zorluk çeken binlerce yetim çocuğa ve muhtaca dağıttı. Hayırseverlerin desteği ile dağıtılan kıyafetler Suriyeli mazlumlara umut ışığı oldu.

 

Yapılan yardımlar ve bölgedeki genel durum hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Gaziantep Temsilcisi Hasan Kiraz: “Suriye’nin Azez bölgesindeyiz. Bölgedeki sıkıntılar devam ediyor. Bizler Cansuyu olarak iç savaşın başladığı ilk andan bu yana kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak adına bölgeye birçok yardım gerçekleştirdik. Şimdi de Türkiye’den getirdiğimiz kıyafetleri daha önce açtığımız giyim mağazamıza getirerek yetim çocuklara ve muhtaçlara dağıttık. İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile bölgedeki yardımlarımız sürecek. Suriyeli kardeşlerimizin acılarını hafifletebilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

 

18.03.2022