2019 Kurban Değerlendi̇rme Toplantısı Afyon’da

Cansuyu Derneği 2018 Kurban Değerlendirme Toplantısı'nı Afyonkarahisar’da gerçekleştirdi.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği genel merkezi tarafından İl Temsilcileri bazında her yıl mutad olarak tertib edilen "Kurban Değerlendirme Toplantısı" Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Toplantıya; Cansuyu Yönetimi, Cansuyu İl Temsilcileri, Cansuyu Personeli ve Cansuyu Gönüllüleri katıldı. 

 

Dernek bazında yıllık faaliyetler ve Kurban Bayramı organizesi müzakerelerinin yapıldığı toplantı, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü derneğin icra ettiği görev sorumluluğunun ağır, ancak bir o kadar da yürek ferahlatıcı olduğunun altını çizdi.

 

Yıl boyunca gıda yardımları, sağlık yardımları, eğitim yardımları, Cami ve Külliye inşa projeleri, yetim projesi, su kuyusu açma, acil yardımlar gibi 20 ayrı kolda faaliyetlerinin bulunduğuna değinen Mustafa Köylü sözlerine şöyle devam etti:

 

"Yaptığımız iş dışarıdan basit görülebilir. Ama bilmeliyiz ki, Cansuyu'na bağışlarını yapan hayırseverlerimizin emanetlerini layıkıyla muhtaçlara ulaştırmak, bu güzellikleri icra eden için de aynı derecede sevaba nail olmak demektir. Bir iş yapılacaksa, 'Bismillah' diyerek başlanırsa devamı ve tabii ki sonu gelir. 'Yarın yaparım - sonra yaparım' denilirse bu, işi basite almaktan kaynaklanır ki, bizim böyle bir lüksümüz yoktur. Cansuyu olarak yaptığımız iş ne ise onu aynen söylemekle mükellefiz. Abartmak- şişirmek kesinlikle yapamayız. Çünkü Müslüman'a yalan söylemek haramdır. Bu sebeple derneğimize bağışlarını yapan tüm hayırseverlerimize ve emanetlerin gerçek sahiplerine ulaşmasında gayret sarf'eden Temsilcilerimiz ve tabii ki gönüldaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz".

 

Toplantı sonrası, Kurban organizasyonunda  sorumlu olan ekiplere, Cansuyu Yönetimi ve il temsilcileri tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.

11-09-2018