1615 Engelli Öğrenciye Tekerlekli Sandalye

Tüm Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşan Cansuyu Derneği bu hizmetlerine eğitim alanında da devam etti. 1615 engelli öğrencinin hayatını değiştiren kamp

Küçük Mahzun ilham kaynağı oldu

 
Tüm Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşan Cansuyu Derneği bu hizmetlerine eğitim alanında da devam etti. 1615 engelli öğrencinin hayatını değiştiren kampanyanın hikayesi ise Hatice Nine'nin dramının televizyonlara yansımasıyla başladı. Hatice Nine torunu Mahzun'u lastik bir leğen içerisinde hayatın bütün olumsuzluklarına inat okuluna götürmeye çalışıyordu. Okuma azmini, yaşama sevincini ve imkansızlığı içinde barındıran bu tablo ekranlara yansıyınca Cansuyu Derneği harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenen kampanya ile Küçük Mahzun'un hikayesi 1615 engelli öğrencinin hayata daha sıkı tutunmasına vesile oldu.
 
Türkiye genelinde 1615 tekerlekli sandalye
 
Cansuyu, geçen yıl Mayıs ayında tüm Türkiye'de ilk ve orta öğretimde okuyan ortopedik engelli öğrencilere tekerlekli sandalye sağlanması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlükleri kendi imkânları ile tekerlekli sandalye alamayan 1615 engelli öğrenci tespit ederek Cansuyu'na bildirdi. Cansuyu, kampanya dahilinde İstanbul'da 268, Ankara'da 134, Konya'da 75, İzmir'de 56, Bursa'da 50, Samsun'da 45, Hatay'da 39, Elazığ'da 38, Şanlıurfa'da 37, Sakarya'da 31, Kayseri'de 29, Adana'da 28, Gaziantep'te 28, Kahramanmaraş'ta 27, Trabzon'da 23   ve Türkiye genelinde toplam 1615 engelli öğrenciye düzenlenen toplu dağıtım törenleriyle tekerlekli sandalyelerini teslim etti.
 
Köylü: Alnımızın akıyla tamamladık
 
Şimdiye kadar kendi alanında düzenlenen kampanyalar içersinde en büyük ve en kapsamlı projeyi başarıyla tamamladıklarını belirten Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Türkiye genelinde 1615 ortopedik engelli öğrenciye tekerlekli sandalyelerini teslim ettiklerini söyledi. Köylü, ilk ve orta öğretimde okuyan ve maddi imkansızlıkları sebebiyle tekerlekli sandalye alamayan öğrencilerin tamamını tekerlekli sandalyelerine kavuşturarak eğitim alanında yaşanabilecek fırsat eşitliğinin de ortadan kalkacağını vurguladı. Böylesine anlamlı bir projeyi alınlarının akıyla tamamladıklarını kaydeden Köylü, bu kampanyanın Cansuyu'nun eğitim alanındaki çalışmalarının bir ayağı olduğunu söyledi. Sosyal sorumluluk bilinciyle bu tür kampanyaların her zaman destekçisi olacaklarına dikkat çeken Köylü, imkanı olan herkesi toplumda kanayan bir yara haline gelen bu tür sorunların aşılmasında duyarlı olmaya davet etti.

02-01-2013