Afrika'nın imdadına Cansuyu yetişti

Cansuyu Derneği, Afrika'ya yönelik başlattığı su kuyusu projesi çerçevesinde Kamerun ve Çad'da susuzluk ve kuraklığın hayatı durma noktasına getirdiği 20 bölgesinde daha su kuyusu

Cansuyu Derneği, Afrika'ya yönelik başlattığı su kuyusu projesi çerçevesinde Kamerun ve Çad'da susuzluk ve kuraklığın hayatı durma noktasına getirdiği 20 bölgesinde daha su kuyusu açtı. Yaşanan kuraklık nedeniyle salgın hastalıkların görülmeye başladığı bölgelerde yaşayan Afrikalılar Cansuyu'nun açtırdığı su kuyuları sayesinde rahat bir nefes aldı.

Cansuyu, Afrika'ya yönelik sürdürdüğü proje kapsamında 20 kurak bölgeyi daha suya kavuşturdu. Susuzluk ve kuraklık nedeniyle ölümlerin yaşandığı bölgelerde Cansuyu'nun açtığı su kuyuları ile bölge halkı içme suyu ihtiyacını sağlıklı kaynaklardan karşılayacak. Cansuyu, Kamerun'un Logme, Mblame, Moukta, Woulkıo Kale, Kagle, Larıskı, Amfarah, Marafıne, Daagga Village Kousseri ve Çad'ın Khaloua Charı40, Khaloua Djalabıe, Rıdına II, Amrıguebe, Ndjarı Chadar3, Hıle Houdjaj, Ndjarı Blama Tom, Souk Baggar, Masdjıd Charı30, Dıguel III bölgelerinde açtığı 20 su kuyusu susuzluktan kırılan Afrikalıların yüzünü güldürdü.

Kuyulara hayır sahiplerinin isimleri verildi

Türkiye'deki hayırseverlerin bağışlarıyla açılan her kuyuya hayır sahibinin ismi verildi. Derinlikleri 40-60 metre arasında değişen su kuyuları dualarla hizmete açıldı. Cansuyu'nun Afrikalılara hediye ettiği su kuyuları ile birlikte Afrikalılar, sağlıksız su ve yaşam koşulları sonucu ortaya çıkan kolera, ishal vb. hastalıklara yakalanma riskinden uzaklaşmış oldu. 

Her kuyu binlerce umut

Afrika'da açtırdıkları her kuyunun binlerce kişiye umut olduğunu kaydeden Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, "Kurak topraklara, çatlamış dudaklara Cansuyu olmaya devam edeceğiz" dedi. Dernek olarak Afrika'ya yönelik başlattıkları su kuyusu projesinin devam ettiğini hatırlatan Köylü, son olarak Kamerun ve Çad'ın en kurak 20 bölgesini daha suya kavuşturduklarını söyledi. Hayırsever Türk Halkı'ndan su kuyusu bağışlamak için yoğun talep geldiğini vurgulayan Köylü, önümüzdeki günlerde Afrika'ya 30 su kuyusu daha açacaklarının müjdesini verdi. Hayatta kalıcı bir eser bırakarak ihtiyaç sahibi insanlara faydalı olmak isteyen herkesi Cansuyu'nun bu projesine katılmaya çağıran Köylü, şimdiye kadar yaptıkları su kuyusu bağışlarıyla on binlerce yüreği ferahlatan hayırseverlere teşekkür etti.

02-01-2013