Arakan’da 10 Binden fazla hisse kurban keseceğiz

Mynmar hükümeti ile Budist Rakhinelerin zulmünden kaçarak Bangladeş’te ki mülteci kamplarına sığınan Arakanlılara yardım için bölgeye giden Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Mynmar hükümeti ile Budist Rakhinelerin zulmünden kaçarak Bangladeş’te ki mülteci kamplarına sığınan Arakanlılara yardım için bölgeye giden Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurban organizasyonunun bütün hazırlıklarınıtamamladı. 10 binden fazla hissenin kesileceği kamplarda Cansuyu ekipleri Bayram Namazı sonrasında kesimlere başlayarak elde ettikleri etleri muhtaç Arakanlı mültecilere dağıtacak.

Cansuyu Ekibi Büyükelçiliği ziyaret etti

Büyükelçinin Bangladeş dışında olması nedeniyle Cansuyu Heyetini kabul eden 2. Katip Adnan Öztürk, Bangladeş’te BM’de kayıtlı 3 büyük Arakanlı Mülteci kampı bulunduğunu söyledi. Bu kamplarda resmi olarak 50 bin civarında mülteci bulunduğunu belirten Öztürk, ancak gerçek rakamların 300 binin üzerinde olabileceğini kaydetti. Bangladeş hükümetinin de bu kamplara yardımda bulunamadığını belirten Öztürk, Bangladeş’in devlet olarak ekonomik yönden zayıf olduğunu belirtti. Bangladeş halkının da yardıma muhtaç oldruğunu belirten 2. Katip Adnan Öztürk, “Neticede Bangladeşli vatandaşlar da en az Arakanlı mülteciler kadar fakir ve muhtaçlar. Biz buraya gelen bütün yardım kuruluşlarına çağrıda bulunuyoruz ve diyoruz ki, Arakanlı mültecilere ne kadar yardımda bulunuyorsanız, hiç değilse o kadar da Bangladeşli vatandaşlara da yardımda bulunun. Buranın da yardıma çok ihtiyacı var. Bangladeş’e kadar gelerek hem mülteci kamplarında barınmakta olan Arakanlılara, hem de Bangladeşli vatandaşlara yardımda bulunan yanrdım kuruluşlarımıza gerçekten teşekkür ediyoruz. O kuruluşlar Türkiyemizi tam manasıyla temsil etmektedirler. Biz de burada kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu ülkede Türkiye’nin görünoürlüğünü artırdıkları ve iki ülke halkları arasında kardeşlik bağlarının güçlenmesini sağladıkları için teşekkür ederiz” diye konuştu.
 

Cansuyu Arakan’da 10 Binden fazla kurban kesecek

Bangladış’te bulunan Cansuyu heyetinin başkanı olan Ankara Temsilcisi Şükrü Gök ise yaptığı açıklamada, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Arakanlı mültecilerin kamplarında yapacakları kurban kesim hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Öztürk’ün belirttiği gibi Bangladeş halkının da en az Arakanlı mülteciler kadar yardıma muhtaç olduğunu belirten Gök, “Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma derneği olarak 2012 yılı kurban organizasyonunun Arakan ayağında 10 bin hissenin üzerinde kesin yapacağız. Bu hayvanların temini ile, kesim yapılacak alanlarınm hazırlanması, kesimde görev yapacak kasaplar ile, paketleme ve dağıtımı gerçekleştirecek ekiplerin tamamı şu an hazır durumdadır. Sayın Öztürk’ün de belirttiği gibi Arakanlı mülteciler kadar yoksul ve muhtaç olan Bangladeşlileri de unutmadı. Onlar için de ayrıca kurban kesimleri gerçekleştirilerek dağıtımları sağlanacaktır. İnşaallah bize güvenerek kurbanlarını Arakanlı mültecilere ulaştırmak üzere bize teslim eden vatandaşlarımızın kurbanlarını tam vaktinde keserek, hiç vakit kaybetmeden yardıma muhtaç insanlara dağıtımlarını sağlayacağız” dişe konuştu.

Ziyaretin ardından Şükrü Gök ve arkadaşları Büyükelçilik 2. Katibi Adnan Öztürk’e bir plaket hediye ettiler. Büyükelçilik çalışanlarının tamamının Cansuyu’nun Arakanlı Mülteciler kampında yaptığı çalışmalarda çok büyük katkısı bulunduğunu belirten Gök, herkesin bayramını tebrik etti.

02-01-2013