“ BİR YUDUM SU ” BELGESELİ’NİN GALASI YAPILDI

“Bir Yudum Su” Belgeseli’nin Galası Ankara’da yapıldı.

 

Afrika’daki su sorununun konu edildiği, “Bir Yudum Su” Belgeseli’nin Galası Ankara’da yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Cansuyu Derneği’nin de Ana Sponsoru olduğu belgeselin gösterimi Bilkent Pretige Sineması’nda gerçekleşti.

 

Belgesel; Afrika'nın bir köyünde yaşayan üç çocuğun hayatını mercek altına alıyor. Yaşamın temel ihtiyacı olan su için bir köyün mücadelesi tüm gerçekliğiyle izleyiciye yansıyor.

 

Dünyanın bir ucunda berrak su ile tanışmamış küçük bedenlerin çamurlu su için verdikleri zorlu hayat mücadelesi, 90 dakikalık film boyunca işleniyor. 

 

 

Köylü: Afrika'da bin 700'ün üzerinde su kuyusu açtık

 

 

Galada konuşan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü "Bir Yudum Su” belgeseline organizasyon ve destek verdiklerini belirterek, "Afrika'da bin 700'ün üzerinde su kuyusu açtık. Genelde Afrika'nın büyük Sahra Çölü'nün altındaki ülkelerde çalışmalar yapıyoruz. Çünkü o bölgelerde su sıkıntısı daha yoğun yaşanıyor. Dolayısıyla bu belgesel hazırlanacağı zaman arkadaşlarımız geldiler ve bize bu çalışmayı yapmak istediklerini müjdelediler" şeklinde konuştu.

 

Köylü, “su olmazsa yaşam olmaz. Afrika’da bu konuda büyük bir dram yaşanıyor yıllardır. Bu belgesel, inanıyorum ki bu dramın insanların gündemine girmesine vesile olacaktır. Belgeselde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

13-04-2017