Cansuyu Kırgızistan´da Can Oldu

Yaşanan büyük katliamların ardından Kırgızistan'a acil insanı yardım gönderen Cansuyu'nun gıda malzemeleri Celalabad kentinde yardıma muhtaç ailelere ulaştırıldı.

Yaşanan büyük katliamların ardından Kırgızistan'a acil insanı yardım gönderen Cansuyu'nun gıda malzemeleri Celalabad kentinde yardıma muhtaç ailelere ulaştırıldı. Birkaç gün önce İstanbul'dan Bişkek'e ulaşan Cansuyu heyeti, ilk yardım olarak toplam 45 tonluk gıda malzemelerinin ilk bölümünü, Özbek-Kırgız çatışmalarının yoğun olarak yaşandığı kentlerden Celalabad'da dağıttı.

 

Tırlarla Bişkek'ten Celalabad kentine nakledilen gıda paketleri yapılan titiz bir çalışmanın ardından bölgede yaşarken bir anda evleri yakılarak mülteci konumuna düşen 2 bin 500 Özbek aileye dağıtıldı. Yardımlar özellikle Cansuyu yetkililerinin gözetiminde Kırgız gönüllüsü gençleri tarafından dağıtıldı. Hiçbir olumsuzluğun yaşanmadığı dağıtımda, aileler yaptıkları açıklamalarda Türk halkına ve Cansuyu derneğine gönülden dualarda bulundular. Bütün dünyaya yardım çağrısı yapıldığı halde sadece Türkiye'den yardımların geldiğini belirten Kırgız halkı, bu yardımların devamını beklediklerini dile getirdiler.

 

Kırgızistan'da toplam 45 tonluk gıda yardımı dağıtımında bulunacak olan Cansuyu'nun bundan sonraki durağı ise en büyük olayların yaşandığı ve en çok ölümlerin meydana geldiği Osh kenti olacak. Osh kentinde yapılacak olan dağıtım miktarının 4 bin 500 aile olacağı kaydedildi. Özellikle Özbekistan-Kırgızistan sınırından Osh kentine sığınan sığınmacı Kırgızlardan oluşan çadır kamplarda dağıtım yapılacağı bildirilirken, bölgede daha çok yardıma ihtiyaç olduğu dile getirildi.

02-01-2013