Cansuyu Pakistan´da Yaraları Sarıyor

Cansuyu, 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi nedeniyle Pakistan'a insani yardım malzemesi gönderdi.

Cansuyu, 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi nedeniyle Pakistan'a insani yardım malzemesi gönderdi.
Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından Cansuyu, acil yardım çalışması başlattı. Yardım çalışmaları için Pakistan'a giden Cansuyu yardım ekipleri, gıda ve giysiden oluşan insani yardım malzemesinin dağıtımına başladı.

 İlk etapta Peşaver'de bin aileye gıda dağıtımı gerçekleştiren Cansuyu yardım ekibi, Peşaver'in ardından Multan bölgesine geçerek, 2 bin aileye gıda dağıtımı yapmak ve yardım çalışmaları için hazırlıklarına devam ediyor. 

 Son 35 yılın en büyük sel afetinin yaşandığı Pakistan'daki durum hakkında bilgi veren Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörü Turgay Ayvazoğlu, resmi rakamlara göre 20 milyon civarında insanın sel felaketinden etkilendiğini, 2000 kişinin hayatını kaybettiğini, 3000 kişiden fazla insanın kayıp olduğunu belirtti.  

 Salgın hastalık tehlikesi

 Yardım çalışmaları sırasında birçok sorunla karşılaştıklarını söyleyen Ayvazoğlu, yol ve köprülerin tamamen yıkılması nedeniyle yardımların ulaştırılmasında güçlük yaşadıklarını ifade etti.

 Selden etkilenen 20 milyon insanın yaklaşık 10 milyonunun tamamen evlerini kaybettiğini kaydeden Ayvazoğlu, bölgede çok sayıda hayvanın telef olması ve temiz içme suyu sıkıntısı nedeniyle salgın hastalıkların ortaya çıktığını, özellikle 0-5 yaş arası çocukların ciddi hayati tehlike altında bulunduğuna dikkat çekti.

 Cansuyu yardım ekiplerinin bölgede çalışmalarına devam edeceğini dile getiren Ayvazoğlu, bölgede yapılan incelemeler ve durum değerlendirmesi doğrultusunda yardım faaliyetlerine devam edeceklerini ifade etti. 

02-01-2013