Cansuyusu´ndan Arnavutluk´a Yardım

2010 yılının Aralık ayında meydana gelen sel felaketi nedeniyle sular altında kalan Arnavutluk'un yardımına koşan Cansuyu, yem sıkıntısı nedeniyle telef olmakla karşı karşıya kalan

2010 yılının Aralık ayında meydana gelen sel felaketi nedeniyle sular altında kalan Arnavutluk'un yardımına koşan Cansuyu, yem sıkıntısı nedeniyle telef olmakla karşı karşıya kalan hayvanlar için Arnavut halkına 60 tondan oluşan 2 bin torba hayvan yemi dağıttı.

Cansuyu, 2010 yılının Aralık ayında Arnavutluğun İşkodra bölgesinde meydana gelen sel felaketi sebebiyle, selden etkilenen muhtaç ve mağdurlara, 60 tondan oluşan 2 bin torba hayvan yemi dağıttı. Bedrice, Trush, Belaj, Rushkull, Samrish, Mushan, Shirg, Bahçallek, Vukatane, Kuc ve Mali i Jushit ilçe ve köylerinde dağıtılan hayvan yemleri, sel felaketi nedeniyle büyük zarar gören hayvancılık sektörünün yeniden hayat bulmasını sağladı.

Bedrice Belediyesi'nden teşekkürname

Cansuyu'na bölgede yaptığı yardımlardan dolayı teşekkürname gönderen Bedrice Belediye Başkanı Qamil Xhurreta, bölgenin felaketten ciddi bir şekilde etkilenip tamamen sular altında kaldığını belirterek, meydana gelen zararın ölçülemeyecek derecede büyük olduğunu ifade etti.

"Yem yardımı bizim için çok mühim"

En çok zarar gören hayvancılık sektörü olduğunu söyleyen Xhurreta, sözlerine şöyle devam etti: "Buradaki halk kendi geçim kaynağı olarak hayvancılıkla uğraşır ve bundan dolayı bölgemizde hayvan sayısı bir hayli çoktur. Bölgemize katkıda bulunan herkese teşekkürlerimizi sunduk ama diğer yardımlar, yem yardımı yanında çok sembolik duruyor. Cansuyu'nun halka dağıttığı gıda yardımı haricinde bugün en fazla ihtiyacımız olan hayvanlar için hayvan yemi yardımı yapması ilçemiz için çok mühimdir ve yardımınız en gerekli zamanda gerçekleşmiştir. İşte bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Sizin yardımınız buradaki hayvanlarımızı korumakta ve hayat vermektedir. Sizler artık buradaki halkın en yakın dostu olmuş durumdasınız. Bu tür yardımların ileride de devam etmesi diliyoruz."

Son 50 yılının en büyük sel baskınlarını yaşayan Arnavutluk'ta sel felaketinin meydana gelmesinin ardından hemen bölgeye giden Cansuyu Yardım Ekipleri, ilk etapta acil ihtiyaç malzemelerini ihtiva eden 26 tondan oluşan 2 bin gıda kolisini selden etkilenen afetzede ailelere dağıtmıştı.

Yardımlarımız devam edecek

Yardımlarla ilgili bilgi veren Cansuyu Derneği Genel Sekreteri Muhammed Polat, Cansuyu'nun her zaman yardıma muhtaç insanların yanında olmaya devam edeceğini belirterek, "Sel felaketi bölgede büyük hasara sebep oldu. Selde binlerce hayvan telef oldu ve şu anda hayvanlara verilecek yem dahi bulunamıyor. Biz veren el ile alan el arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerimize Arnavut kardeşlerimiz adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

02-01-2013