Pakistan'ın Pencap Bölgesi Su Kuyusu

Cansuyu Pakistan'ın Pencap Bölgesi Multan yakınlarında açtığı su kuyuları ile içme suyuna ihtiyacı olan Pakistanlıların yüzünü güldürdü. Türkiye'deki hayırseverlerin bağışlarıyla a

Cansuyu Pakistan'ın Pencap Bölgesi Multan yakınlarında açtığı su kuyuları ile içme suyuna ihtiyacı olan Pakistanlıların yüzünü güldürdü. Türkiye'deki hayırseverlerin bağışlarıyla açılan kuyulara bağışçılarımızın isimleri yazıldı.

Kuyular Pakistan'ın Pencap Bölgesi Multan yakınlarında açıldı. Bölgede çalışmalarda bulunan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Muhammed Polat, Pakistan'da bölgede yaşayan insanların temiz su sıkıntısı çektiğine dikkat çekerek, insanların içecek temiz su bulamadığı için tuzlu su içmek zorunda kaldıklarını aktardı. Açılan kuyulardan temiz su içmek için insanların izdiham oluşturduğunu anlatan Polat, hayırseverlere bağışlarından dolayı teşekkür etti.

Açtıkları her kuyunun binlerce kişiye umut olduğunu kaydeden Cansuyu Derneği Genel Sekreteri Polat, "Kurak topraklara, çatlamış dudaklara Cansuyu olmaya devam edeceğiz" dedi. Su kuyusu projelerinin devam ettiğini hatırlatan Polat, Pakistan'dan yeni taleplerin olduğunu, hayırseverlerimizin su kuyusu projeleri için yapacakları bağışlar ile yeni içme suyu kuyuları açacaklarının müjdesini verdi.

Pakistan'da depremde anne-babasını kaybetmiş 200 yetimin barındığı Atak beldesinde bulunan AGHOSH yetimhanesini de ziyaret eden Cansuyu Genel Sekreteri Muhammet Polat, yetimlerin eğitim ve iaşe giderlerine katkıda bulundu.

Revalpindi'deki Protez-ortez ve Rehabilitasyon Merkezi ile yoksul böbrek hastaları için kurulan dializ hastanesinde incelemelerde bulunan Genel Sekreter Polat, "Dünyanın neresinde olursa olsun Cansuyu yardımlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için canla başla çalışmaya devam edeceklerini, bu çalışmalarda Cansuyu'na bağışlarıyla destek olan hayırseverlerimizin emanetlerini en iyi şekilde değerlendirmeye gayret edeceklerini söyledi.

Son olarak Pakistan'daki temiz içme suyuna kavuşan kardeşlerimizin teşekkür ve minnet duyguları ile selamlarını hayırsever kardeşlerimize ulaştırmanın mutluluğu içerisindeyiz" diye konuştu.

02-01-2013