2011 yılı faaliyet bilgileri

Cansuyu Derneği 2011 yılı içindeki faaliyetlerini yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 2 başlık altında değerlendirebiliriz..

Cansuyu  Derneği 2011 yılı içindeki faaliyetlerini  yurt içi ve yurt dışı olmak üzere
 2 başlık altında değerlendirebiliriz..

Yurtdışında;  Afrika,  Asya, Kafkaslar,  Balkanlar ve Filistin’de,  rutin, sabit projeler ve olağanüstü durum çalışmaları başlıkları altında, yapılan çalışmalarla özetlenebilir.

Yurtdışı çalışmalar:

Rutin Çalışmalar:

Kurban Çalışmaları; Bosna, Burkine Faso, Çeçenistan, Etyopya, Gana, Gazze, Kenya, Lübnan,
 Mali, Nijer, Pakistan, Somali, Afganistan ve Türkiye’de olmak üzere toplam 30430 hisse kurban kesimi yapılmıştır.   

Ramazan çalışmaları;  Cibuti, Etyopya, Mali, Nijer, Somali, Asya, Balkanlar, Kafkaslar ve Filistin Kamplarında gıda yardımı yapıldı, iftar yemeği verildi, fitre ve fidyeler. Her gün Somali’de kamplara  su taşındı.
    
Yetim çalışması; Filistin’de 431, Somalide 15, Pakistanda16, Türkiyede 5  yetim çocuğa bakılıyor aylık ödenekleri ödeniyor, gıda giysi kırtasiye gibi ihtiyaçları karşılanıyor.

Sabit projeler:

Filistin’de 2850 m2 üzerine toplam 5000 m2 lik bir yetim merkezi projesi hayata geçirilmek üzere inşaatı başlatıldı. Kaba inşaatı biten proje tamamlandığında 600 yetim çocuğun dört dörtlük hizmet alacağı örnek bir tesis hayata geçirilmiş olacak.

Afrika’da ve Pakistan’da susuzluk çeken ülkelerde su kuyusu açma faaliyetleri devam etmekte. Kamerun’da 94, Çad’da 65, Gana’da 23, Mali’de 40 Nijer’de 7 Orta Afrika’da 15, Togo’da 23 toplam 471 su kuyusu açılmıştır.Bu sayının 214’ü 2011 yılı içinde tamamlanmıştır.Her kuyudan 200 – 700 arası kişi faydalanmaktadır.Yapımı başlamış olan 95 su kuyusuda 2012 yılında  tamamlanacaktır.
Kamerun’dan Somali’ye kadar görev yapacak bir sondaj ekibi, bölge halkından seçilerek kurulmuş bunların eğitimleri verilmeye başlanmıştır.

Olağanüstü Durum Çalışmaları:
Arnavutluğa,  sel felaketi sonucunda oluşan yem sıkıntısı nedeniyle telef olma durumuyla karşı karşıya kalan hayvanlar için 60 tondan oluşan 2000 torba hayvan yemi dağıtıldı.
Ayrıca 26 tondan oluşan 2000 gıda kolisi de selden etkilenen afetzedelere ulaştırılmıştır.

Lübnan’da ki Filistinli mülteciler için 3 ayrı kampda  1000 adet gıda paketi  çadırlara dağıtıldı.  

Pakistan’da Svat vadisindeki çatışmalardan kaçan ve kendi ülkesinde mülteci konumuna düşen Pakistanlılara ve Mardan şehrinde yaşanan sel felaketi nedeni ile evsiz kalan afetzedelerin yardımına gene Cansuyu Dereneği koştu.
 
Yurtiçi çalışmalar;

 81 ilde gıda, giyecek ve nakdi yardımlarla ihtiyaç sahiplerine ulaşılmıştır. Toplam 12000 gıda kolisinin dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Van depreminde başlangıçta 5 araçlık konvoy bölgeye acil olarak ulaştırılmıştır. Daha sonra  4 tır 2 kamyon daha afetzedelerin ihtiyaçları için Van’a yollanmıştır. Türkiye’de kesilen kurbanlar doğrudan Van’a yollanmıştır. Bunun yanında göç eden afetzede Vanlı 700 kişinin çeşitli ihtiyaçları gene Cansuyu Derneği tarafından karşılanmaktadır.

02-01-2013