3 Trilyonluk Yardım Pakistan´a Ulaştı

Cansuyu tarafından Pakistan'a gönderilen 9 konteynır dolusu yardım malzemesi 2 ay süren bir yolculuğun ardından Pakistan'ın Karaçi limanına ulaştı.

Cansuyu tarafından Pakistan'a gönderilen 9 konteynır dolusu yardım malzemesi 2 ay süren bir yolculuğun ardından Pakistan'ın Karaçi limanına ulaştı.

Cansuyu'nun, sel felaketinin vurduğu Pakistan'a insani yardımları devam ediyor. Bu çerçevede, Cansuyu tarafından gönderilen 9 konteynırdan oluşan yardım malzemesi taşıyan Work Reliance yük gemisi, Pakistan'ın Karaci limanına ulaştı.

3 trilyon değerinde insani yardımı Pakistan'ın Karaçi limanına ulaştıran yük gemisinde, iğneden ipliğe, Pakistan halkının ihtiyaç duyduğu onlarca kalem malzemeyle ihtiyaç sahiplerinin yaralarının sarılması amaçlanıyor. Yapılan yardımlar arasında, dayanıklı gıda maddeleri, temizlik maddeleri, acil ihtiyaç maddeleri, kumaş, ayakkabı ve un yer alıyor.
Yardımlar felaketzedelere dağıtıldı

Yardım dağıtımına nezaret etmek üzere bölgeye giden Cansuyu Genel Sekreteri Muhammed Polat, 2 aylık bir yolculuğun ardından Vork Reliance yük gemisinin Pakistan'ın Karaçi limanına ulaştığını söyledi. Polat, organizasyonla ilgili şöyle konuştu: "Karaçi limanında Pakistan'daki partner kuruluş Al-Ahıdmet Fondation yetkilileri tarafından teslim alınan yardım malzemeleri, sel felaketinden en çok etkilenen bölgeler olan, Pençap ve Peşaver gibi sel bölgelerine gönderildi. Ramazan ayında yapılan yardımda gıda ve nakit yardımı yapılmıştı. Adak ve şükür kurban bağışları da kestirilerek, felaketzedelere dağıtıldı. Felaketin üzerinden aylar geçmesine rağmen, etkilerinin hala çok açık bir şekilde devam ettiğini gördük. İnsanlar zor şartlarda, çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Cansuyu olarak bu bölgeye gerçekleştirdiğimiz üçüncü büyük yardım organizasyonumuz. Bu çalışmanın hazırlanmasında emeği geçen, maddi ve manevi destekte bulunan tüm gönüllülerimize ve hayırsever halkımıza teşekkür ediyoruz." Polat, Cansuyu'nun Pakistan'a düzenlediği yardım kampanyasının devam ettiğini, yardımlar geldiği müddetçe bölgeye göndereceklerini sözlerine ekledi.

02-01-2013