Acil Yardım Tırlarımız İdlib’e Doğru Yola Çıktı

Acil Yardım Tırlarımız Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçti.

 

Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır sloganı ile dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerine devam eden Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İdlip’de devam eden dramın ardından mazlum ve muhtaçlara ulaşmak için yeniden yola çıktı.

 

Suriye’nin birçok bölgesinde yoğun şekilde devam eden çatışmalar ve katliamlardan dolayı evlerini terk edip İdlib kırsalına doğru göç eden ve çadırlarda zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışan mazlumlar için İstanbul’dan Konya’ya, Gaziantep’ten Bursa’ya kadar Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkan acil yardım tırları, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçerek İdlib’e doğru hareket etti.

 

İnsanların barınmakta zorluk çektiği, adeta çamur içerisinde yaşama tutunmaya çalıştığı kriz bölgesine 200 adet çadır götüren Cansuyu ekipleri, orada insanların barınabilecekleri ortam oluşturmak için seferber oluyorlar. Çadırların haricinde; temel gıda malzemesi, kışlık giyecek, battaniye, halı, kışlık ayakkabı ve yataktan oluşan temel ihtiyaçları karşılamayı amaçlayan Cansuyu ekipleri, bölgedeki faaliyetlerine yoğun şekilde devam ediyor.  

 

İdlib Acil Yardım Organizasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Ankara Temsilcisi Mehmet Savaş:" Maalesef iç savaş devam ediyor ve yaşanan dram bitmiyor. Cansuyu Derneği olarak kanayan yaraları sarmak için yeniden Suriye'nin İdlib bölgesine doğru harekete geçtik. Geçtiğimiz günlerde 450 tonluk acil yardımlarımızın olduğu bölgede, bu kez barınma ihtiyacını önceleyerek 200 adet çadır götürüyoruz. Ayrıca gıda, battaniye, kışlık giysi, kışlık ayakkabı, yatak gibi acil yardımlarımızı da İdlibli kardeşlerimize ulaştıracağız. Bölgedeki faaliyetlerimize yoğun şekilde devam ediyoruz.” dedi.

01-02-2020