Afganistan'daki 1000 yetim çocuğa yardımda bulunuldu

Düzenlediği yurt dışı yardım organizasyonları ile Türkiye'nin üstlendiği insanî sorumluluğu en iyi şekilde yerine getiren Cansuyu, yetimlere uzattığı şefkat eliyle onları hayata ba

Düzenlediği yurt dışı yardım organizasyonları ile Türkiye'nin üstlendiği insanî sorumluluğu en iyi şekilde yerine getiren Cansuyu, yetimlere uzattığı şefkat eliyle onları hayata bağlayarak, minik yüreklere ve dağılan ailelere 'can suyu' olmaya devam ediyor. 

Filistin, Gazze, Afrika, Asya'da yapılan yardım çalışmaları sırasında yetim çocukların dramına tanık olarak, 'Bir yetime de siz sahip çıkın' sloganıyla Yetim Projesi'ni başlatan Cansuyu, dünyanın dört bir tarafında yetimlere sahipsiz olmadıklarını hissettiriyor.

Şimdiye kadar Gazze'de 500 yetimin bütün masraflarını üstlenen Cansuyu, Nisan ayında iç savaş nedeniyle zor günler yaşayan Afganistan'da 1000 yetim çocuğa acil yardımda bulundu. Cansuyu yetkililerinin nezaretinde gerçekleştirilen yardımlar, Afganistan'ın Celalabad kentinde 750 yetim çocuğun barındığı İmam Buhari Yetimhanesi, Cansuyu'nun Afganistan'daki partner kuruluşu Cemiyet-i İslah tarafından belirlenen yetim çocuklar ve Celalabad şehrinin Sirarut ilçelerinde yetim çocuklara dağıtıldı. Toplamda bin yetim çocuğa yardımda bulunan Cansuyu, çocuklara ayakkabı, kumaş ve giysi yardımının yanı sıra 100 yetime nakit para yardımı ve bazı yetim ailelerine de gıda ve giysi yardımında bulundu.

Yardım organizasyonu hakkında bilgi veren Cansuyu Dış İlişkiler Yetkileri, Afganistan'da 35 senedir yaşanan savaş nedeniyle her şehidin geride en az bir yetim bıraktığını ve devletin bu yetimlere yetişmekte zorlandığını kaydetti. Yurt dışından Afganistan'a gönderilen yardımların genellikle kurumlar aracılığıyla yapılması nedeniyle gönderilen yardımların nereye gittiğinin belli olmadığına ifade eden yetkililer; "Biz Cansuyu olarak bizzat yardımları yerinde, kendi elimizle dağıtıyoruz. Bu sayede binlerce yetime ulaşma imkanımız oluyor" diye konuştu.

Afganistan'da her sokakta yetim bulunduğuna dikkat çeken yetkililer, yetimlerin çok zor koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını, yapılan yardımlarla yetimlerin yüzlerinin bir nebze güldüğünü söylediler.

Kurulduğu tarih olan 2005 yılından itibaren gerçekleştirdiği yardım organizasyonlarıyla yetimlerin yanında olmaya devam eden Cansuyu, şimdiye kadar Gazze'de 500, Çeçenistan'da 150 yetim çocuğun bütün masraflarını üstlendi. Ayrıca, Pakistan ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yetimlere çeşitli yardımların yanı sıra, Gürcistan'da ve Azerbaycan'da 700 Çeçen yetim çocuğun sünnetleri gerçekleştirilmesi faaliyetlerini gerçekleştirdi. Sadece Gazze ve yurt dışında değil Türkiye'de de yetimlere yardım elini uzatan Cansuyu, Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde gelen yardımlar doğrultusunda yetim ve fakir çocuklara kırtasiye malzemesi, ayakkabı, kıyafet, oyuncak yardımları yapmaya devam ediyor.

02-01-2013