Afrika Cansuyu ile Serinleyecek...

İhtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Cansuyu, susuzluk ve kuraklık sebebiyle ölümlerin yaşandığı Afrika için kolları sıvadı. Daha önce Kamerun ve Çad'ın en kurak 33 bölgesine su k

 İhtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Cansuyu, susuzluk ve kuraklık sebebiyle ölümlerin yaşandığı Afrika için kolları sıvadı. Daha önce Kamerun ve Çad'ın en kurak 33 bölgesine su kuyusu açan Cansuyu, Afrika'nın susuzlukla mücadele eden diğer bölgelerini suya kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Cansuyu'nun hayırseverlerin desteğiyle açtıracağı su kuyuları Mayıs ayı içerisinde hizmete girecek.

Cansuyu'nun Afrika'ya yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Cansuyu Derneği Genel Sekreteri Muhammet Polat, susuzluk nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği Afrika'ya yönelik su kuyusu açma çalışmalarına hız verdiklerini açıkladı. Daha önce Afrika'nın en kurak 33 bölgesine su kuyusu açtıklarını kaydeden Polat, Mayıs ayı içerisinde Kamerun'un susuzlukla mücadele eden bölgelerine su kuyusu açacaklarını söyledi. Hayırseverlerin desteğiyle bölgede sondaj çalışmalarının devam ettiğin belirten Polat, toplumda su konusuna gösterilen hassasiyetin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Afrika'da açacakları her kuyuya bağışı yapan hayırseverin isminin verileceğini ifade eden Polat, insanların hayata tutunmasına vesile olan bu dayanışma duygusunun yaygınlaşması temennisinde bulundu.

02-01-2013