Afrika’da keçi dağıttık

Cansuyu Derneği, Afrika’da yardıma muhtaç insanlara canlı hayvan dağıtıyor. Dernek yetkilileri, Batı Afrika ülkelerinden Mali’nin Mopti şehrine bağlı Bancana bölgesinde 90 aileye 1

Cansuyu Derneği, Afrika’da yardıma muhtaç insanlara canlı hayvan dağıtıyor. Dernek yetkilileri, Batı Afrika ülkelerinden Mali’nin Mopti şehrine bağlı Bancana bölgesinde 90 aileye 180 adet keçi dağıtımı gerçekleştirdi.

KEÇİLER SERVET GİBİ GÖRÜLÜYOR

Keçilerin dağıtımını yapan Cansuyu Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, Mali’nin kuzeyindeki iç savaş nedeniyle evlerini terk ederek mülteci konumuna düşen 11 Bin Müslüman’ın yardımına koştuklarını ve ilk etapta 90 aileye 2’şer adet keçi dağıttıklarını söyledi. Yorulmaz; “Bu insanlar keçilerin her şeyinden faydalanacaklar. 120 dişi ve 60 erkek olmak üzere toplamda 180 keçi dağıtımı gerçekleştirdik. Bu bölgede yaşayan kardeşlerimizin maddi durumları çok kötü.  Kişi başına değil, aile başı gelirleri 1 dolardan daha aşağı. Her ailede en az 6, 7 kişi bulunuyor. Bu nedenle dağıttığımız iki keçi onlar için bir servet niteliğinde görülüyor. İki keçi bir ailenin geçimini sağlamak için yeterli inşallah. Dağıtım yaptığımız bu aileler bundan sonra kimseye muhtaç olmadan kendi geçimlerini sağlayacaklar. Daha sonra yine bu bölgede dağıtımımız devam edecek” dedi.

100 DOLARA ÇOK ŞEY DEĞİŞİR

Mali’nin Bancana bölgesindeki mültecilere yönelik yardım çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Yorulmaz; Daha önce Kamerun’da canlı hayvan dağıtımı gerçekleştirmiştik. Orada dağıttığımız keçiler şimdi büyük sürüler haline geldi. Çok sayıda insan bu keçilerden faydalanıyor. Buralarda keçi demek servet demektir. İnşallah hayırsever kardeşlerimizin destekleri ile daha fazla insana ulaşır, daha güzel yardımlar yaparız. Biz buralarda en azından hayvancılığı geliştirmek istiyoruz. 100 dolar ile buralarda çok şeyi değiştirebilirsiniz. Rabbimizin yardımını ve sizin desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.            

13-06-2015