Kur’an’ı Okuyabilen Afrikalılara Kur’an desteği

Cansuyu Derneği İzmir Temsilciliğinin Afrika’da birçok ülkede yaptığı Kur’an dağıtım kampanyaları misyonerlerin her türlü propagandasına karşı önemli bir set görevi yerine getiriyo

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi DİKAB bölümü öğrencileri sosyal duyarlılık projesi kapsamında Cansuyu Derneği’nin Kur’an-ı Kerim ve Fransızca Meal çalışmasına destek verdiler. Cansuyu Derneği İzmir Temsilciliğinin Afrika’da birçok ülkede yaptığı Kur’an dağıtım kampanyaları misyonerlerin her türlü propagandasına karşı önemli bir set görevi yerine getiriyor.

 

YORULMAZ: KUR’AN’I PARÇA PARÇA OKUYABİLİYORLAR

 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi DİKAB bölümü öğrencilerinin İlahiyat Fakültesi kampüsünde başlatmış oldukları kampanyadan elde edilen gelirleri Cansuyu’na teslim etmeleri nedeniyle derneğin İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz da öğrencilere teşekkür etti. Yorulmaz da bu ve benzeri çalışmaların çok önemli olduğunu ifade ederek; “İnşallah bu çalışmalar tüm üniversite öğrencilerimize örnek olur. Afrika’nın birçok ülkesinde Kuran-ı Kerim sıkıntısı çekilmektedir. Elde ettikleri bir Kuran-ı Kerimi parçalayarak kendi aralarında sayfa sayfa dağıtarak okumaktalar. Daha sonra bu sayfaları değiştirerek Kur’an-ı Kerim’im tamamını okuyorlar. Özellikle medresede okuyan öğrenciler için önemli bir ihtiyaç olan Kur’an-ı Kerim ve Fransızca Mealini oralarda bastırarak ciddi bir sorunun giderilmesine katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

30 LİRA

 

Ayrıca resmi dili İngilizce olan bölgelerde Kur’an-ı Kerim ve İngilizce Meal bastırarak dağıttıklarını ifade eden Yorulmaz; “Bu konuda vatandaşlarımızın ve bağışçılarımızın daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Katkısı olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Bir adet Dernek tarafından yapılan açıklamada Kur’an-ı Kerim ve Fransızca Meal ücretinin ise 30 Türk Lirası olduğu ifade edildi. 

29-04-2016