Afrika’nın boğuştuğu en önemli soruna Cansuyu el attı

Cansuyu Derneği, mazlum Afrika’nın en önemli sorunu olan Sıtma – Malarya sorununa el attı ve Mali’nin Segü bölgesinde 300 aileye ilaç dağıtımı yaptı.

Afrika’nın boğuştuğu en önemli soruna Cansuyu el attı

 

Türkiye’de artık önemli sağlık soruu olmaktan çoktan çıkan sıtma Afrika’da her yıl yaklaşık 1 milyon insanın canını almaya devam ediyor. Bunun 900 bine yakını ise çocuk. Cansuyu Derneği, mazlum Afrika’nın en önemli sorunu olan Sıtma – Malarya sorununa el attı ve Mali’nin Segü bölgesinde 300 aileye ilaç dağıtımı yaptı.

 

İlaç dağıtım organizasyonunu yapan Cansuyu Derneği’nin İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, yaptığı değerlendirmede dünyada her yıl beş yaşın altındaki 900 bine yakın çocuğun sıtmanın kurbanı olduğunu ifade ederek; “ Sıtma Afrika’da her 30 saniyede bir çocuğu öldürüyor. Dünyada sıtmadan ölen her 10 kişinin 9’u Afrika’da. Sıtma, Afrika kıtası için büyük trajedi. Biz şu anda çok farkında değiliz ancak dünya nüfusunun yarısı sıtma riski altında. Yakın gelecekte sıtmadan etkilenebilecek nüfus 3 milyarı bulacak. Hızlı iklim değişikliği sıtma riskini artırıyor, risk bölgeleri de genişliyor” diye konuştu.

 

Bir yardım kuruluşu olarak Cansuyu Derneği’nin bu önemli soruna el attığını ifade eden Yorulmaz; “Mali’de özellikle yağmur mevsiminin başlamasıyla sivrisinekler yaygınlaşıyor ve bu da Malaryanın yaygınlaşmasına neden oluyor. Şimdilik hayırseverlerimizin destekleriyle 300 aileye hitap edecek bir ilaç dağıtımı yaptık. Bu yardımları artırarak devam ettirmek niyetindeyiz” dedi.

24-10-2016