Afrika’nın sahipsiz mültecilerine Cansuyu desteği

Kamerun’un Kuseri bölgesine yerleşen mültecilere herhangi bir devlet kuruluşu ya da yardım organizasyonu sahip çıkmazken Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin el uzatması yardıma muhtaç

Sınır bölgesinde yaşayan ve Nijerya’daki şiddet olaylarından kaçarak Kamerun’a sığınan 11 bin civarındaki mülteciye Cansuyu sahip çıktı. Kamerun’un Kuseri bölgesine yerleşen mültecilere herhangi bir devlet kuruluşu ya da yardım organizasyonu sahip çıkmazken Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin el uzatması yardıma muhtaç insanları duygulandırdı.

 

5000 KİŞİYE ACİL GIDA PAKETİ DAĞITTIK

 

Kamerun’daki kardeş kuruluşu aracılığıyla bölgeye ulaşan Cansuyu Derneği ekipleri ise 1200 aileye ve ortalama 5000 kişiye acil gıda yardımı ulaştırdılar. Yardım organizasyonundan sorumlu Cansuyu Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, yaptığı değerlendirmede; “Bu kardeşlerimiz kendi evlerini yurtlarını terk etmek zorunda kalmışlar. Bir süredir Kuseri’deler ancak onlara sahip çıkan hiçbir kuruluş ya da devlet yoktur. 30, 40 kişi bir çadırda yatıyor. İaşelerini çevreden türlü zorluklarla karşılamaya çalışıyorlar. Barınacak yerleri yok. 4, 5 aile aynı yerde kalıyor. Herhangi bir gelirleri yok. Sığındıkları ülke de sonuçta çok fakir bir ülke. Buradaki kardeşlerimize biz de sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmayacak. Hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını bekliyoruz. Biz ilk etapta 1200 aileye acil gıda paketi getirdik. Bundan 5000 civarında insan faydalanacak ancak yeterli değil.  İnşallah buradaki Müslüman kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek” dedi.

25-01-2016