Afyon'da cansuyu oluyorlar

Cansuyu Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Mehmet Demir ODAK’ı ziyaret ettiler. Ramazan ayı nedeniyle yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyleyen Dernek Temsilcisi Mehmet Demir, “Rama

Yurt içi ve yurt dışında yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Cansuyu Derneği çalışmaların sürdürüyor. Derneğin Afyonkarahisar Temsilcisi  ve yönetim ODAK’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdiler

Cansuyu Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Mehmet Demir ODAK’ı ziyaret ettiler. Ramazan ayı nedeniyle yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyleyen Dernek Temsilcisi Mehmet Demir, “Ramazan bereket ayıdır. CansuyuDerneği olarak bizde yoğun bir tempoda çalışmaktayız. Bu ay gıda ağırlıklı yardımlarımız oluyor. Ramazan Bayramında ise giyim yardımında bulunacağız” dedi.

İftarda buluşacaklar

Bakliyat ağırlıklı yardımlar yaptıklarını dile getiren Temsilci Demir, “Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahiplerine ortalama ağırlığı 21 kilogram olan ve içerisinde bakliyat bulunan paketler veriyoruz. Bu yardımlarıda hayırsever vatandaşlarımızın sayesinde yapıyoruz. Şunu özellikle belirtmek isterim ki Afyonkarahisar’da gerçekten çok hayırsever var. Biz tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Yakın bir süre sonra bu hayırsever vatandaşlarımızla ihtiyaç sahiplerini bir iftar yemeğinde buluşturacağız” dedi.

200 bin paket yardım

Cansuyu Derneği Genel Merkezi olarak 200 bin paket yardımda bulunacaklarını da sözlerine ekleyen Demir, “Cansuyu Derneği olarak 100 bin yurt içine 100 bin yurt dışına gıda paketi yardımımız olacaktır. Afyonkarahisar temsilciliği olarak ise bin paket yardımımız olacaktır” dedi.

Herşeyi inceliyoruz

İhtiyaç sahiplerini tespit ederken ince eleyip sık dokuduklarını söyleyen Demir, “Bizden yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı önce resmi kaynaklardan araştırıyoru. Herhangi bir engel olmadığını öğrendiğimiz zaman ise mahallelerine giderek, muhtardan, komşularından, bakkaldan bilgi istiyoruz. Daha sonra ise bu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine giderek onları mekânlarında ziyaret ediyoruz ve durumlarını görüyoruz. Daha sonra yönetim olarak istişare edip gereken yardımı yapıyoruz” dedi.

Yetimleri sevindiriyoruz

Şu anda yetim çalışması yaptıklarını söyleyen ve 50 yetime gereken her türlü desteğin verildiğini söyleyen Demir, “Dernek olarak yetim çalışmalarımız sürüyor. Afyonkarahisar Temsilciliği olarak 100 yetime bakacağız. Şu anda bu sayımız 50 civarında. Yakın bir süre sonra 100 yetime ulaşacağımıza inanıyorum. Bu yetimlerimize biz her ay 100 TL destek oluyoruz. Bunlarıda hayırseverlerimiz karşılıyor. Bizler yardımda bulunulan yetimlerin karnesin çıkartarak ilgili hayırsevere veriyoruz” dedi.

20 su kuyusu açtık

Yurt dışındada önemli faaliyetlerde bulunduklarını sözlerine ekleyen Cansuyu Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Mehmet Demir, “Afyonkarahisar olarak Afrika’da 20 tane suyu kuyusu açtık. Bu su kuyularının üzerinde Afyon yazıyor. Bu çok önemli bir çalışma” dei. Suriyeli mültecilerede destekler verdiklerini söyleyen Demir, “Şu anda biz Afyonkarahisar Temsilciliği olarak Suriyeli 100 aileye gıda ve giyim yardımı yapıyoruz.  Bu yardımlarımız artacaktır” dedi.

07-07-2015