CANSUYU ARAKAN KAMPLARINDA

Cansuyu, Arakan Kamplarına giderek Türkiye'den bağışlanan yardımları muhtaçlara ulaştırdı.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2018 Ramazan organizasyonları kapsamında yardım faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Yurt içinde muhtaçlara ulaşan Cansuyu Yurt dışında da mazlum bölgelerdeki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Son olarak Bangladeş’teki Arakan kamplarına ulaşan Cansuyu ekipleri bu bölgede yardımlarda bulundu. Kutupalong, Jamptoli ve Teknaf kamplarında 15 bin Arakanlı muhtaca Ramazan kumanyası dağıtıldı.

 

Cansuyu Arakan Koordinatörü Bayram Numan Köksal bölgedeki faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Cansuyu olarak bölgedeki projelerin devam edeceğini belirten Köksal şunları söyledi:“ Ramazan ayının manevi iklimiyle birlikte yardımlaşma ve dayanışmamızda en üst seviyeye çıkıyor. Bizlerde Cansuyu olarak mazlum coğrafyalara ulaşarak buralardaki kardeşlerimize yardımcı oluyoruz sofralarına misafir oluyoruz. Şu an Bangladeş’te bulunan Arakan Kamplarındayız. Burada 15 bin Arakanlı kardeşimize gıda kolisi dağıttık. Kolilerimizde temel gıdalardan pirinç, patates, soğan, şeker, mercimek, patlamış mısır, hurma, yağ, tatlı, baharatlar ve deterjanlar bulunuyor.”

 

Yardımların sadece gıda kolileri ile sınırlı kalmadığı belirten Köksal: “ bölgede sağlık taraması yaptık ve ilaç temin ettik. Yetim çalışması yapıldı ve bölgede hangi eksikliklerin olduğuna dair araştırmalar yapıldı. “ dedi. 

22-05-2018