CANSUYU ARAKAN KAMPLARINDA

Cansuyu Derneği Ekipleri, Bangladeş Arakan Kamplarındaki muhtaçlara ulaştı.

 

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan 2019 Organizasyonları kapsamında mazlum coğrafyalardaki yardımlarına ara vermeden devam ediyor. Türkiye’de ve dünyanın birçok bölgesinde yardım organizasyonu yapan Cansuyu Derneği, son olarak Bangladeş’teki Arakan kamplarına ulaştı.

 

Dünyanın en büyük mülteci kamplarından birisi olan Kutupalong mülteci kampında bugüne kadar Çadırkentten sıcak yemek dağıtımına, su kuyusu projesinden temizlik malzemesi dağıtımına kadar birçok alanda yardım faaliyeti gerçekleştiren Cansuyu, bu kez Ramazan ayının bereketini muhtaçlarla paylaşmak için iftar sofraları kurup gıda yardımlarında bulundu. On binlerce Arakanlıya Ramazan kumanyası dağıtan ekipler, Cansuyu Derneği’nin geçtiğimiz dönemde açtığı Dilek Mescidi’nde ise yüzlerce Arakanlı muhtaca iftar sofrası kurup sıcak yemek verdi.

 

Bölgede yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Arakan Koordinatörü Bayram Numan Köksal: “ Ramazan ayının manevi iklimiyle birlikte yardımlaşmamız en üst seviyeye çıkıyor. Bizler de Cansuyu Derneği olarak mazlum coğrafyalara ulaşarak buralardaki kardeşlerimizle hayırsever vatandaşlarımızın arasında köprü oluyoruz, muhtaçlara yardımlarımızı ulaştırıyoruz.  Şu an Dünyanın en büyük mülteci kamplarından birisi olan Bangladeş Cox Bazar’daki Arakan Kamplarındayız. 1,5 milyon mültecinin yaşadığı kampta, geçtiğimiz dönemde Kutupalong ve jamptoli bölgelerindeki inşa ettiğimiz Çadırkentlerimizi ziyaret ettik. Burada on binlerce Arakanlı kardeşimize Ramazan Kumanyası dağıttık. Ayrıca Dilek Mescidi’nde yüzlerce muhtaç kardeşimize de iftar sofrası kurduk.” dedi.

 

Kamplardaki faaliyetlerin devam edeceğini belirten Köksal: “ Cansuyu Derneği olarak uzun vadede nasıl çalışmalar yapabiliriz, bölgenin ihtiyaçları nelerdir istişare ettik. Önümüzdeki dönemde bir sağlık ocağı açmayı planlıyoruz. İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile bölgedeki yardımlarımız sürecek.” dedi.

10-05-2019