Arakan kamplarına umut olduk

Cansuyu Arakanlı mültecilerle Türkiye arasında köprü oldu

Cansuyu Arakanlı mültecilerle Türkiye arasında köprü oldu

Kurbanlar kesildi, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı
DAKKA-Myanmar Arakan bölgesinde Budist Rakhinelerin katliamından kaçarak Bangladeş’teki mülteci kamplarına sığınan Rohingya Müslümanları ile Türkiye arasında bir gönül köprüsü oluşturan Cansuyu yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ülkemizde kurbanlarını bağışlayan hayırseverlerin kurbanlarını bu bölgelerde keserek mültecilere ulaştırdı.
Bangladeş hükümetinin Türk yardım kuruluşlarına uyguladığı ambargo ve zorluklara rağmen, çeşitli yollardan Kutupalong kampına girmeyi başaran Cansuyu ekipleri, vekaletlerini aldıkları kurbanların tamamını kesti. Arakanlı mültecilerin barındığı Kutupalong kampına giderken yolları Bangladeşli askerlerce kesilerek Ukhiya Tana Polis Merkezinde saatlerce gözaltında tutulan 18 kişilik Cansuyu heyeti, bir yolunu bularak 3 kişilik bir heyetini kampa sokmayı başarmıştı.


KURBAN ETLERİ ARAKANLI MÜLTECİLER İLE BANGLADEŞLİ YOKSULLARA DAĞITILDI


Yalnızca Arakanlı mültecileri düşünmeyen Cansuyu, yoksul ve ihtiyaç sahibi Bangladeşli köylerde de kurbanlar keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Bangladeş’in çeşitli bölgelerine dağılan Cansuyu ekipleri, aldıkları kurbanların tamamını kesti. Hijyenik bir ortamda paketlenen etler önceden tespit edilmiş yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Cansuyu heyetleri başta Arakanlı Mültecilerin barınmakta olduğu Kutupalong kampında 6 ayrı noktada olmak üzere  Bangladeş’in Cox’s Bazar, Citagong, Dakka, Kulna, Caşur ile Saidpur bölgelerinde kesimlerini gerçekleştirdi.


YETİMLER UNUTULMADI
Hasta, yoksul ve kimsesiz bangladeşliler ile Arakanlı Rohingya Müslümanlarının yanında olan Cansuyu, yetimleri de unutmadı. Çok sayıda yetimhaneyi ziyaret eden Cansuyu ekipleri, burada barınmakta olan ve İslami ilimler ile hafızlık eğitimi tahsil eden yetimlere bayram harçlığı dağıttı. Yetimlerin tamamına bayramlık giysi de dağıtan cansuyu. Kendilerine emanet edilen sadaka gibi hayır paralarını da dağıttı.


BANGLADEŞ’TEKİ CANSUYU EKİPLERİ TÜRKİYE’YE DÖNMEYE BAŞLADI
Başka kurban kesim ve elde edilen etlerin dağıtımı olmak üzere, Bangladeş’e geliş amaçlarının tamamını hakkıyla yerine getiren Cansuyu heyetleri peyder pey Türkiye’ye dönmeye başladı. Bölgelerden başkent Dakka’ya toplanan Cansuyu ekipleri THY uçağı ile İstanbul’agelecekler. 18 kişiden oluşan Cansuyu bangladeş heyeti, buradan da kendi bölgelerine hareket edecekler.

02-01-2013