Arakan kamplarına yardım eli uzattık

Cansuyu Derneği Bangladeş Arakan Kampları’ndaki yangınzedelere ilaç yardımı yaptı.

Myanmar’da gerçekleştirilen katliam ve soykırımlardan kaçarak Bangladeş’e sığınan Rohingya Müslümanları zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bangladeş’deki Arakan kamplarda meydana gelen yangın felaketi sonrası yüzlerce evin yanarak kullanılamaz hale geldiği bölgede, acil insani yardım ihtiyacı devam ediyor.

 

Cansuyu Derneği’de bölgedeki mazlumların yaralarını sarabilmek için yardım organizasyonu düzenledi. Zulmün başladığı ilk günden itibaren Arakanlı mazlumların yardımına koşmayı sürdüren Cansuyu, şimdide yangından etkilenen fakat imkansızlıktan dolayı ilaç alamayan Arakanlılara ilaç dağıtımı gerçekleştirdi. Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesindeki kamplarda dağıtılan ilaçlar binlerce Arakanlı’nın yarasına merhem olacak.

  

Gerçekleştirilen organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörü Fırat Aydın Arakanlı mazlumların her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Aydın: “Geçtiğimiz günlerde Cox Bazar’daki kamplarda meydana gelen yangın sonrası buradaki kardeşlerimiz büyük bir sıkıntı yaşadı. Bölgede fazla sayıda yaralanmış insan vardı. Bizlerde Cansuyu olarak kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak adına kamplardaki binlerce kardeşimize ilaç dağıtımları gerçekleştirdik. Zulmün başladığı tarihten bu yana 5 yıldır Arakanlı kardeşlerimizin yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugüne kadar sağlık yardımları, sıcak yemek dağıtımları, su kuyusu açılışları, büyük çadırkent ve bambu evler gibi barınma yardımlarına kadar birçok alanda yardım faaliyeti gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki süreçte de bölgeye yardımlarımız sürecek.” dedi.

31.01.2022