Arakan Kurban bayramını bekliyor

Anadolu’nun şefkatli eli Arakan’ı bir daha saracak

Arakan Müslümanları Kurban bayramını bekliyor

Anadolu’nun şefkatli eli Arakan’ı bir daha saracak

Güneydoğu Asya'da bulunan Myanmar’da büyük bir soykırıma uğrayan ve yurtlarından sürülen Arakan Müslümanlarına Anadolu halkı sahip çıkmaya devam ediyor. Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin acil yardım ve kurban koordinasyon ekibi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Arakan’a giderek çalışmalara başladı. Dernek, Kurban bayramında hayırsever vatandaşların bağışladığı binlerce kurbanı Arakan’da kesecek.

CANSUYU ARAKAN’DA KURBAN HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

Güneydoğu Asya'da bulunan Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlara yönelik şiddet devam ederken yaklaşan Kurban bayramı öncesinde Türkiyeli yardım kuruluşları da bölgede çalışmalara başladı. Katliamdan önce de bölgede bulunan Cansuyu Derneği yetkilileri olayların ardından büyük bir yardım kampanyası başlatmıştı. Haziran ayından bu yana bölgede yardım çalışmalarını sürdüren, özellikle Ramazan ayı boyunca yoğunlaştırdığı ayni ve nakdi yardımlar ile 100.000 Arakanlı’ya ulaşan Cansuyu Derneği’nin acil yardım ve kurban koordinasyon ekibi bir haftadır Bangladeş ve Arakan mülteci kamplarında çalışmalarına devam ediyor. Ekip, Arakan yardımları yanında kurban bayramı organizasyonu için de tüm hazırlıkları tamamladı.

1000 AİLEYE KURBAN ETİ DAĞITILDI

Cansuyu hayırseverlerinin Arakanlı Müslümanlar için bağışladığı 100 hisse adak, akika ve şükür kurbanı Kutupalong Mülteci Kampı’nda vekaleten kesildi. Kesimler sonrası yapılan dağıtımda kamplarda yaşayan 1000 kayıt dışı mülteci aileye kurban eti ulaştırıldı. Cansuyu organizasyonu ile Arakanlı mülteciler kurban bayramından önce kurban sevinci yaşadılar.

 KAMPLARDAKİ İNSANLAR ANADOLU’YU BEKLİYOR

Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlara yönelik baskı ve saldırılar ile birlikte Bangladeş sınırındaki mülteci kamplarında büyük sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor. Katliamdan kaçan Arakanlı Müslümanlar derme çatma kayıklarla Naf Nehri’ni aşıp Myanmar-Bangladeş sınırındaki mülteci kamplarına gelmiş olsalar da zaten fakir olan Bangladeş’in bu insanlara yardım etme imkanı bulunmuyor.  Kamplarda zorlu bir yaşam mücadelesi veren Arakan Müslümanları Anadolu halkının yardımlarını bekliyor.

EN TEMEL İNSANİ İHTİYAÇLAR DAHİ KARŞILANAMIYOR

Arakan kamplarında kurban hazırlıklarına başlayan Cansuyu Derneği’nin Arakan yardımları koordinatörü Yunus Emre ise durumun içler acısı bir hal aldığını açıkladı. Emre; “Bu insanlar vatanlarını, evlerini ve bütün varlıklarını ölüm korkusu ile bırakıp buraya kaçtı ancak burada da onları büyük sıkıntılar bekliyor. Kamplar insanlarla dolu ve tüm temel ihtiyaç maddelerinden yoksunlar. Bangladeş halkı da çok fakir ve Arakan Müslümanlarına sahip çıkamıyorlar. Türkiye’deki hayırsever kardeşlerimize büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

KURBANLAR BU BAYRAM ARAKAN’A

Arakanlı Müslümanlara yardım etmek isteyen hayırseverler, kurbanlarını Arakan’a gönderebilirler.  Kurban bağışı için sitemizden veya  0312 285 20 03 numaralı telefon hattından Cansuyu Derneği’ne ulaşarak bilgi alınabiliyor. Cansuyu Derneği’nin 22 temsilciliğinden ve banka hesaplarından kurban bağışı yapılabildiği gibi web sayfası üzerinden online bağış sistemi de kullanılabiliyor.

02-01-2013