Arakan’ı yalnız bırakmayacağız

Muson yağmurlarının vurduğu Arakan Müslümanlarının yardımına Cansuyu koştu. Bir süre önce meydana gelen sel felaketinde Hindistan, Pakistan ve Myanmar başta olmak üzere Uzakdoğu A

Muson yağmurlarının vurduğu Arakan Müslümanlarının yardımına Cansuyu koştu.  Bir süre önce meydana gelen sel felaketinde Hindistan, Pakistan ve Myanmar başta olmak üzere Uzakdoğu Asya ülkelerinde yüzlerce kişi ölürken, milyonlarca kişi de evsiz kalmıştı. Sel suları Myanmar’da ise 46 can almış ve 200 binden fazla kişiyi de yurdundan etmişti.

 

Sel felaketinin hemen ardından bölgeye bir ekip gönderen Cansuyu ise acil yardımlarının yanı sıra sel felaketinin ardından meydana gelen hasarı gidermek için de çalışmalarını başlattı. Bölgede geniş kapsamlı yardım organizasyonları yapan Cansuyu’nun Dış İlişkiler Koordinatörü Bayram Numan Köksal; “Rakhine eyaletinde Rohingyalı Müslümanların yaşadığı bölgelerde felaket büyük hasara yol açtı. Binlerce afetzedeye gıda yardımında bulunduk. Yardımlarımız sürüyor. Buradaki kardeşlerimizin sıkıntılarına bir nebze olsun çözüm üretmeye çalışıyoruz. Hayırseverlerimizin destekleri ile yardıma muhtaç bu kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Arakan’ı yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.

 

Cansuyu Derneği, Budist saldırganların saldırıları ile büyük acılar yaşayan Arakan Müslümanlarına yardım ulaştırma ve Arakan Müslümanlarının çektiği sıkıntıları dünya kamuoyuna duyurma noktasında çalışmalarını sürdürmektedir. 

07-09-2015