Arakanlı Mazlumların Yaralarını Sarmaya Devam Ediyoruz

Cansuyu ekiplerimiz, yeniden Bangladeş kamplarında

 

Arakanlı mazlumların yaralarını sarmaya devam eden Cansuyu ekiplerimiz, yeniden Bangladeş kamplarına gitti. Zulmün başladığı 25 ağustos tarihinden itibaren bölgeye sık sık giden Cansuyu ekipleri, kamplardaki çalışmalarını artırarak devam ettiriyor. Bu güne kadar bölgede; sıcak yemek dağıtımı, kurban dağıtımları, barınma alanları-çadırkentler, gıda ve temizlik malzemesi dağıtımı, tualet, banyo ve temiz su kuyusu projeleri yapan Cansuyu, kamplarda yeniden çadırlar inşa etmeye başladı. Daha önceki süreçte 1300 çadır inşa eden Cansuyu ekipleri şu an toplamda 2000 çadıra ulaşan kurulumlar gerçekleştirdi. Sadece Jamptoli Kampı'nda 1200 çadır kuruldu. Her çadırı ikiye bölen ekipler her bir bölmeye de bir aile yerleştiriyor. Toplamda 30 binin üzerinde mazlum Arakanlı bu çadırlara yerleşti.

 

Çadırların kurulduğu bölgelerde daha önce 250’şer adet banyo ve tuvalet açan Cansuyu, bunlara 50 şer adet tuvalet ve banyo daha ekledi. Ayrıca temiz su ihtiyacının karşılanması için kamp alanında 50 tane daha içme su kuyusu açıldı.

 

Kamplardaki durum hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Arakan Koordinatörü Bayram Numan Köksal şunları kaydetti: “ Zulmün başladığı 25 ağustos tarihinden itibaren bölgeye sık sık gelip buradaki mazlum kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye’den hayırsever vatandaşlarımızın bize verdikleri emanetleri en uygun şekilde mazlumlara ulaştırıyoruz. Şu an bölgede toplam 2000 çadır kurduk ve her çadıra 15 kişi yerleştirdik. Toplamda 30 bin mazlum kardeşimizi bu çadırlara yerleştirdik.” dedi.

 

Arakanlı yetimler için de çalışmalar yaptıklarını kaydeden Köksal:” Jamptoli ve Kutupalong kamplarında bulunan 200 yetimin aylık düzenli olarak ihtiyaçlarını gideriyoruz, zorlu yaşam mücadelesinde onlara umut ışığı oluyoruz. Bir gün mutlaka yaşanan vahşet ve zulüm bitecek, Arakanlı kardeşlerimiz huzur ve refaha erecektir. Bunun gerçekleşmesi için gece gündüz demeden çalışacağız. Rohingya Müslümanlarına yardım gönderen cömert hayırseverlerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

08-12-2017