Arakanlı Mültecilerin İhtiyaçları Gideriliyor

GIDA VE TEMİZLİK MALZEMELERİ DAĞITILIYOR

 

Myanmar Cunta rejiminin Budist rahiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen katliam ve soykırımlardan kaçarak Bangladeş’e sığınan Rohingya Müslümanlarının yardımına koşan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, gıda ve temizlik malzemelerinin dağıtımını sürdürmeye devam ediyor.

 

Tek taraflı bir savaşın içinden kaçarak ilk günden beri Rohingya Müslümanlarını yalnız bırakmayan Cansuyu, iki hafta önce Bangladeş’te ki Kutupalong kampında 5 bin Mülteciyi barınmak için çadır kurarak diğer ihtiyaçlarını da gidermeye devam ediyor. Bölgeye giden 3 kişilik Cansuyu heyeti, acil yardım malzemelerini tedarik ederek iki günden beri dağıtımlarını sürdürüyor. Başta temizlik malzemeleri olmak üzere gıda paketi ve çocuklara yönelik dağıtımlarını yoğunlaştıran Cansuyu, kolera, sarılık ve tifo gibi salgınlarla da mücadele ediyor. Cansuyu bunun için bölgede binlerce mazlumun faydalanacağı 100 adet içme suyu kuyusu açarak, 200 adet tuvalet ve banyo kurdu.

 

 

BİR GÜN MUTLAKA YAŞANAN VAHŞET VE ZULÜM BİTECEK

 

Kutupalong kampının yanı sıra diğer kamplarda da çalışmalara başlayan Cansuyu Dış ilişkiler Koordinatörü Bayram Numan Köksal, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Köksal, “Cansuyu olarak zulüm başladığı günden bugüne mazlum kardeşlerimizin her daim yanındayız. Bu kardeşlerimizin barınmak başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında elimizden gelen her şeyi ve Anadolu’dan alicenap, hayırseverlerin gönderdiği emanetleri gerçek sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz. Bir gün mutlaka yaşanan vahşet ve zulüm bitecek, Arakanlı kardeşlerimiz huzur ve refaha erecektir. Bunun gerçekleşmesi için gece gündüz demeden çalışacağız. Rohingya Müslümanlarına yardım gönderen cömert hayırseverlerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

18-10-2017