Arakanlı Müslümanların Yüzleri̇ Cansuyu i̇le Güldü

20 BİN MÜLTECİYE GIDA DAĞITIMI YAPILDI

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, mazlum ve muhtaç insanlar için Ramazan organizasyonlarına devam ediyor. Dernek son olarak, Myanmar’da ağır saldırılar altında yaşam mücadelesi veren ve bölgede sahipsiz kalan Arakan Müslümanlarına Ramazan yardımlarını ulaştırdı. Arakan’a giden heyet, Thae Chaung Bölgesi, Montinya Kampı, Montinya Kırsalı, Darpine (Rorbagyan) Bölgesi ve Ambari Bölgesi olmak üzere 5 farklı bölgede önce incelemelerde bulundu, sonra yaklaşık 20 bin Arakanlı’nın faydalandığı içerisinde temel ihtiyaçların olduğu gıda kolilerini dağıttı.  

 

 

YOKLUKLARLA MÜCADELE EDİYORLAR

 

Cansuyu Derneği’nin Myanmar Sorumlusu Bayram Numan Köksal, açıklamasında Myanmar Müslümanlarının çektikleri zulümlere vurgu yaparak; “Burada kardeşlerimiz çok ciddi yokluklara rağmen hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Hiçbir şeyi olmayan ve her şeylerini geride bırakan insanlar bunlar. Birçoğu ise bundan da mahrum oldu ve hayatlarını kaybederek şehit oldular. Yardım dağıtımı yaptığımız kamplarda kalanlar ise inanılmaz yokluklarla mücadele ediyorlar” diye konuştu.

 

Cansuyu Derneği olarak yaptıkları yardım dağıtımlarından yaklaşık 20 bin mültecinin faydalandığını söyleyen Köksal; “Rabbim yardımlarını esirgemeyen kardeşlerimizden Allah razı olsun. Onların destekleri ile bu yardımlar sürüyor ve buradaki kardeşlerimize o yardımlar selam oluyor, umut oluyor” dedi.

10-06-2017