Azez’de korku ve çaresizlik hakim

Rusya ve PYD’nin yoğun saldırıları altındaki Azez’de sivil halk korku ve çaresizlik içerisinde çatışmaların sona ermesini bekliyor. Cansuyu Derneği ekiplerinin yardım maksadıyla gi

EMANETLERİ BEKLETMEDEN SAHİPLERİNE ULAŞTIRDIK

 

Cansuyu Derneği’nin Azez Yardımları Koordinatörü Şevket Uzun, yaptığı değerlendirmede bölge şartlarını biliyor olmalarına rağmen tereddüt etmeden Azez’e girdiklerini ifade ederek şöyle konuştu; “Emanetleri geciktiremez, bekleyenleri bekletemezdik. Sınırı geçince hemen sınır yakınında olan çadır kamplardaki güvenli bir yerde ilk dağıtımımızı yaptık ve bölgede olan riskler sebebi ile yardım tırlarımızdaki malzemeleri küçük kamyonetlere dağıtarak içerdeki diğer bölgelere hareket ettik. Azez yakınlarına zeytinlik bölgede ağaçlar altına sığınan ailelere yardım götürmek için kamyonet kasasında yolculuk yaparak hayır sahiplerinin ve milletimizin emanetlerini yerlerine ulaştırdık.”

 

AZEZ HALKI ÇARESİZ VE KORKUYOR

 

Yaşanan bombardımanın bölge halkını, özellikle kadın ve çocukların psikolojilerini alt üst ettiğini söyleyen Uzun; “Halkın yüzlerden korku ve çaresizliği okuyabilirsiniz. Silah seslerinin yüksekliği zaman zaman bize kadar ulaştı. Bulunduğumuz saatlerde defalarca patlamalara tanıklık ettik. Bölge halkı yaşananlar sebebi ile ülkelerini terk etmek istiyor. Çadır, barınma, gıda, tıbbi ihtiyaçları var. En önemlisi de mevsim kış. Çareyi Türkiye'den bekliyorlar. Ülkelerine yeniden kavuşacakları bir sulh dönemi istiyorlar. Türkiye'den de gün boyu PYD'ye yönelik atışlar oluyor” şeklinde konuştu.

 

ÇARE İSLAM BİRLİĞİ

 

İnsanların Azez’de ve Suriye’nin her yerinde güven içinde durmalarının sağlanması gerektiğini ifade eden Uzun; “Masum insanlar, anneler, babalar, bacılar, atalar sıkıntı ve acı çekiyor. Bu olayın gerçek muhatapları ise keyif içinde.  Çatışmalar, ölüm, yokluk, yoksunluk, göç ve acı masumlar için geçerli. Zalimlerin keyfi yerinde. Bu savaşın müsebbiplerinin keyfi yerinde, mazlumlar ise bin bir acı ile mücadele ediyorlar. Azez’de de durum bundan farklı değil. Ümmetin evlatları ise bizim yardımlarımızı bekliyor. Vahşi Batının ve uşaklarının vahşi olduklarını bilip, ona göre hareket etmediğimiz sürece bir kurtuluş yakın gözükmemektedir. Ve elbette çare İslam Birliğidir” dedi. Cansuyu Derneği’nin Azez Yardımları Koordinatörü Şevket Uzun, bir süre daha bölgede bulunarak muhacirlere ve Kilis halkına emanetleri ulaştırmaya devam edeceklerini söyledi.  

17-02-2016