Bangladeş, iç savaşa sürükleniyor.

Mustafa Köylü; “Bangladeş bir iş savaşa sürükleniyor, bunun önü alınmalıdır” dedi.

 

Bangladeş Cemaati İslami’nin Lideri Gulam Azam’ın oğlu Selman Azam’ı kabul eden Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, uluslar arası kuruluşları ve bütün Müslüman ülkeleri göreve çağırdı. Köylü; “Bangladeş bir iş savaşa sürükleniyor, bunun önü alınmalıdır” dedi.

***

Bangladeş’te yaşanan zulüm, işkence ve baskıları yakından takip ettiklerini bildiren Cansuyu yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, “Bangladeş’te yaşananlar, bir ülkenin kendi vatandaşına, insanına yaşatabileceği şeyler değil. Adeta ülke bir iç savaşa doğru sürükleniyor. Uluslar arası kuruluşlar mutlaka harekete geçmeli ve bunun önünü almalıdır” dedi.

ÜLKE BİR İÇ SAVAŞA SÜRÜKLENİYOR

Bangladeş Cemaati İslami’nin Lideri Gulam Azam’ın oğlu Selman Azam’ı kabul eden Köylü, uluslar arası kuruluşları ve bütün Müslüman ülkeleri göreve çağırdı. Bangladeş’te yaşananları oraya kurulduğu günden beri yardım yapmakta olan Cansuyu’nun genel başkanı olarak yakından izlediklerini belirten Köylü, baskı, zulüm, işkence ve katliamın her türlüsünün yapıldığına dikkat çekti. Yardım götürmekte olan yardım kuruluşlarına da engel olunduğunu belirten Köylü, Biz Cansuyu olarak Bangladeş’e bugüne kadar gerekli olan her türlü yardımı götürdük ve bundan sonra da götürmeye hazırız. Ancak mevcut hükümet yardımların götürülmesini engellemektedir. Bangladeş’te yaşananlar dünya kamuoyu tarafından tam olarak bilinmemektedir. Orada yaşananlar, insanlığın kabul edeceği şeyler değildir. Bütün dünyanın orada oynanmak istenen oyunun artık farkına varıp gerekli önlemleri alması gerekir. Muhtemelen Bangladeş’te bir iç savaş çıkartarak, Hint ordusuna ülkeye davet etmek istiyor olabilirler. Ve ardından da Hindistan, Bangladeş’i işgal ederek kendi sınırlarına dâhil etmek isteyebilir. Bu yolla bölgedeki İslami grupların gelişmesini sağlayabilecek tek Müslüman ülke ortadan kaldırılmış olacaktır. Egemenler, kendi çıkarları ve doyurulamaz iştahları için dünyanın pek çok yerinde dengeyi bozdukları gibi Bangladeş’in de dengesini bozmak istiyorlar” diye konuştu.

BANGLADEŞ’TE İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR

Bangladeş Cemaati İslami’nin lideri ve yapılan yargılamaların ardından idama mahkûm edilen 92 yaşındaki Gulam Azam’ın oğlu Selman Azam da yaptığı konuşmada ülkesinde yaşananların artık bütün dünya tarafından görülmesini istedi. Babasının şahadeti arzuladığını belirten Azam, ancak bütün Bangladeş halkının zulme, baskıya, işkenceye maruz bırakıldığını söyledi. Bütün dünya Müslümanlarının yardım ve dualarını beklediklerini bildiren Selman Azam, “Bütün Bangladeş açık bir hapishaneye döndürüldü. Yapılanlar ve yaşananlar, intikam duygularıyla gerçekleştirilmektedir. Yaşanan zulüm, baskı, işkence ve katliamlarla ülkemizde insanlık suçu işleniyor. Herkes her an tutuklanabiliyor, işkenceye, baskıya ve zulme maruz kalabiliyor. Verilen idam kararları ise önümüzdeki 2-3 ay içerisinde infaz edilmesinden endişe ediyoruz. Böyle bir infaz, Bangladeş’in infazı demektir. Sizin de belirttiğiniz gibi Bangladeş’i bir iç savaşa sürüklüyorlar” şeklinde konuştu.

18-05-2013