Batılılar için Afrika sadece sömürge alanı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği ‘Ümmet Diyarı Afrika’ adlı konferansta öğrencilerle buluştu. Konferansa

 

Dünya’nın birçok yerindeki muhtaçlara yardım eli uzatan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği ‘Ümmet Diyarı Afrika’ adlı konferansta öğrencilerle buluştu. Kur’an tilaveti ile başlayan konferansta Cansuyu’nun kurulduğu tarihten beri yaptığı çalışmaların yer aldığı tanıtım filmi izletildi. Konferansa konuşmacı olarak Cansuyu İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz katıldı.

 

BATI’NIN GÖZÜNDE AFRİKA SÖMÜRGE ALANIDIR

 

Afrika’ya gelen her yabancının tek yaptıklarının sadece Afrika’yı sömürmek ve insanları köleleştirmek olduğunu dile getiren Yorulmaz; “Gelen her Batılı yer altı yer üstü kaynaklarını sömürdü, insanları köle yaptı. Onlar Afrika’ya zengin kaynakların ve köle edilecek insanların yaşadığı bir kıta olarak baktılar ve bakıyorlar” dedi.

 

KARDEŞ OLDUK

 

Yorulmaz, Cansuyu olarak Afrika’ya ilk gittiklerinde insanların onlardan çekindiklerini şimdi ise bir gönül köprüsü kurulduğunu belirtti. Yorulmaz şunları kaydetti: “Afrika’da insanlar beyaz birini gördüklerinde çekiniyorlar. Çünkü beyaz insanlardan hep kötülük görmüşler ve bundan dolayı temkinli davranıyorlar. Bize de aynı şekilde davranıyorlardı ama zamanla artık bütünleştik ve kardeş olduk.”

 

MAZLUMLARA YARDIMCI OLAN KARDEŞLERİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN

 

Yorulmaz, şöyle konuştu; “Elhamdulillah, Cansuyu Derneği olarak şimdi Afrika’nın hemen bütün ülkelerinde yaşayan kardeşlerimize elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz.  Veren el ile alan el arasında köprü oluyoruz. Çünkü zenginin malında fakirin hakkı vardır. Allah oradaki mazlumları unutmayan kardeşlerimizden razı olsun.”

29-04-2016