Bayram harçlığını Cansuyu’na bağışladı

Tokatlı minik Neşem bayram harçlıklarını, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`ne bağışladı

Tokatlı minik Neşem bayram harçlıklarını, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`ne bağışladı.

 

9 yaşındaki Tokatlı Neşem Derin Gençay, bayram harçlıklarının 70 lirasını Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`ne bağışladı.

 

Bursa`da yaşayan  minik Neşem Ramazan Bayram`ı için Tokat`a akrabalarının yanına geldi. 9 yaşındaki hayır sever çocuk bayramda kendisine verilen harçlıkların yarısını Afrika`da yaşayanlara destek vermek için Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine bağışladı.

 

Afrika`da ki insanların su sıkıntısı çektiğini amcasından öğrendiğini söyleyen minik Neşem, gazetecilere yaptığı açıklamada; “Afrika`da yaşayanlar su içmediği için bu paralarla onlara kuyu yaptıracağım. Biz burada rahat rahat su içebiliyoruz. Su ihtiyacımızı giderebiliyoruz. Ama oradaki insanlar su içemiyorlar. Ben Afrika`da kuyu açtırmak istiyorum'' şeklinde konuştu.

 

Minik Neşem`in babası Fatih Gençay Neşem`in bu davranışından çok duygulandıklarını ifade etti. Kendilerinin hiç bir şey söylemeden Neşem`in bunu yapmak istemesine çok mutlu olduklarını söyleyen baba Fatih Gençay; ''Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerif`inde bazen açıktan verin, bazen gizliden verin diyor. Biz başkalarına da örnek olsun diye açıktan olanı yaptık. Bunda da amcasının çok büyük etkisi var. Daha önce kendi oğlu da sünnet düğünündeki altınların tamamını bağışlayarak buna bir başlangıç yaptılar. Diğer insanlara da vesile olmasını temenni ediyorum. Şimdilik harçlığının yarısını gönderebildi. Yavaş yavaş alışacaklar'' şeklinde açıklamada bulundu.

 

Minik Neşem, banka hesabına parayı yatırdıktan sonra herkesi Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`ne yardımda bulunmasını istedi.

 

24-07-2015