Benin’de Cansuyu kuyu açtı ve kurban kesti

Batı Afrika’nın küçük ülkelerinden Benin’de Cansuyu ekipleri hem kurban kesti hem de kuyu açtı. Her birinden 5 Bin insanın faydalanacağı 7 kuyuyu açan Cansuyu ekipleri aynı zamanda

Batı Afrika’nın küçük ülkelerinden Benin’de Cansuyu ekipleri hem kurban kesti hem de kuyu açtı. Her birinden 5 Bin insanın faydalanacağı 7 kuyuyu açan Cansuyu ekipleri aynı zamanda 10 Bin insana da kurban eti ulaştırdı.

Cansuyu ekipleri Benin’de ilk olarak 7 farklı bölgede yer alan 7 su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi. Cansuyu ekipleri, su kuyularının oldukça ücra bölgelerde olması nedeniyle ulaşım için arazi tipi araçların yanı sıra motosiklet e kullanmak zorunda kaldı. Zaman zaman da yürümek zorunda kalan Cansuyu ekipleri hayırsever vatandaşların emanetlerini yerlerine ulaştırdı.

HER KUYUDAN 5 BİN KİŞİ FAYDALANACAK

Su kuyularının her birinden o bölgede yaşayan yaklaşık altı köy ve 5000 insan faydalanmakta. Daha önceden yaklaşık 8-10 km yol yürüyerek veya yağmur sularının oluşturduğu göletlerden su ihtiyaçlarını gideren insanlar, su kuyularının açılması ile büyük bir rahatlığa kavuştular.  Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarını bölgeye ulaştıran Cansuyu ekibi gittiği bölgelerde insanların sevgi gösterileri ve yerel dansları ile karşılandı ve ikramlarda bulunuldu.

10 BİN KİŞİYE KURBAN

Ayrıca Cansuyu ekipleri Batı Afrika ülkesi olan Benin’de Parakou, Djougou ve Cotonou bölgelerinde 350 hisselik kurban kesimi gerçekleştirdi. Kurban etleri o bölgelerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Dağıtım sırasında oldukça duygulu anlar yaşayan Cansuyu ekipleri tebessüm ve hüznü bir arada yaşadı.

02-01-2013