Beninli Çocuklara Cansuyu

2021 Kurban Organizasyonu için Benin’de bulunan Cansuyu ekibi öğrencilere Meal dağıttı.

Nerede bir acı nerede bir muhtaçlık varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu Derneği, 2021 Kurban Organizasyonları çerçevesinde dünyanın dört bir köşesine Kurban ekiplerini gönderdi.

 

Cansuyu Derneği’nin kutlu yolculuğa çıkan ilk ekibi olan Batı Afrika Ülkesi Benin Ekibi, bölgeye ulaşınca kurban organizasyonu hakkında toplantılar yaparak kurumsal görüşmeler gerçekleştirdi. Önce Benin Müslümanlar Birliği Genel Sekreteri Aboul Djalil Youssouf ile nezaket ziyareti gerçekleştiren ekip daha sonra Benin Türk Büyükelçisi Onur Özçeri ile görüşerek, gerçekleştirilecek Kurban Organizasyonu hakkında bilgi verip istişarelerde bulundu.

 

Kurumsal görüşmelerin ardından Shabab Uddin Camii ve Medresesinde eğitim alan öğrencilere kendi dillerinde hazırlanan Kur'an-ı Kerim mealleri hediye eden Cansuyu Benin Ekibi, çocukların yüzünde tebessüm oluşturdu. Bir süre öğrencilerle muhabbet eden ekip, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirerek Kurbanlıklara bakmak için bölgeden ayrıldı. 

 

Bölgeden bilgilendirmelerde bulunan Cansuyu Benin Ekip Başı Bayram Numan Köksal öğrencilerin kara tahta üzerinde zor şartlarda ne kadar azimli çalıştıklarını şahit olduk dedi. Köksal “ 2021 Kurban Organizasyonları çerçevesinde Batı Afrika Ülkesi Benin’de bulunuyoruz. Burada Shabab Uddin Camii ve Medresesinde eğitim alan öğrencilerin öğrencilerin azmine şahit olduk.  Kara tahtanın üzerinde ders gören öğrenciler bir ayeti tahtaya yazdıklarında silmek durumunda kalıyorlar ve Kur’an-ı Kerim’e ulaşamıyorlar. Bizlerde Cansuyu Derneği olarak sizlerin bağışlarıyla öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim Meali dağıttık. Sevinçleri görülmeye değerdi.” dedi.

19-07-2021