Bin Kişinin Barındığı Çadırlar Nepalde Faaliyetini Sürdürüyor

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Nepal'de bin kişi kapasiteli çadır dağıttı. Çadırlarda barınanların acil gıda, erzak, su, battaniye, tıbbi gereç gibi ihtiyaçları karşılan

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Nepal'de bin kişi kapasiteli çadır kent kurdu- Çadırlarda barınanların acil gıda, erzak, su, battaniye, tıbbi gereç gibi ihtiyaçları karşılanıyor

ANKARA (AA) - Depremin ardından Nepal'e giden Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekibi, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu mağdurlar için çadır kent kurdu.

Cansuyu yetkililerinden alınan bilgiye göre, derneğin yardım çalışmaları çerçevesinde bin kişi kapasiteli çadır kent kuruldu, çadırlarda kalanların acil ihtiyaçları karşılandı.

Nepal'in başkenti Katmandu'da 25 Nisan'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından yardım kuruluşları ve gönüllülerin depremzedeler için düzenlediği yardım çalışmaları devam ediyor. 

Depremin hemen ardından Türkiye'den giden ekibin çalışmaları sonucu kurulan çadır kentte, evleri yıkılan Nepalliler barınma imkanı buluyor. Çadırlarda yaşamaya başlayan, çoğu kadın ve çocuk olan mağdurların acil gıda, erzak, su, battaniye, tıbbi gereç gibi ihtiyaçları da karşılanıyor.

- Salgın hastalıktan endişe ediliyor

Milyonlarca kişinin etkilendiği ve yaklaşık 2 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğu Nepal'in birçok bölgesinde su, gıda ve elektrik sıkıntı yüzünden salgın hastalıkların baş göstermesinden endişe ediliyor.

Deprem öncesinde dahi temiz su sorunun olduğu Katmandu'da Cansuyu ekiplerinin, halkın su ihtiyacını karşılamak için satın aldığı suları çadır kentteki Nepallilere dağıttığı belirtildi.

Cansuyu'nun çadır kentinde korumaya aldığı Nepallilerin acil gıda ve battaniye ihtiyaçları da dernek tarafından karşılanıyor, pirinç, yağ, buğday, şeker ve bisküvi gibi erzaktan oluşan acil gıda paketleri ve battaniye dağıtımı yapılıyor. 

 

ANADOLU AJANSI

27-05-2015