Binlerce Nepallinin yüzünü Türkiye güldürdü

Son yılların en büyük depremi ile adeta enkaza dönen Nepal’de Türkiye’den giden yardım kuruluşları yaraları sarmaya devam ediyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Nepal’de

Son yılların en büyük depremi ile adeta enkaza dönen Nepal’de Türkiye’den giden yardım kuruluşları yaraları sarmaya devam ediyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Nepal’de Noukamp bölgesinde deprem mağdurlarına çadır, battaniye ve gıda maddeleri dağıttı. On bin kişiye yönelik dağıtımın ardından Cansuyu üyeleri Nepal’de bir de çadır kent kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

ON BİN NEPALLİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

Milyonlarca kişinin etkilendiği ve 2 milyona yakın insanın da yardıma muhtaç olduğu Nepal’de hemen her sokakta Türkiye’den gelen ekipler çalışmalarını sürdürüyor.  Cansuyu Derneği ekipleri de 8 milyon kişinin depremden etkilendiği Nepal’de büyük bir yardım organizasyonu yaptı. Noukamp bölgesinde sokak sokak gezerek yaklaşık 10 bin deprem mağduruna çadır, battaniye, acil gıda ve bebekler için çeşitli ihtiyaç malzemeleri dağıtan Cansuyu ekiplerine Nepal halkı da büyük sevgi gösteriyor. Tıbbi gereçlerin, gıda malzemeleri ve acil barınma malzemelerinin ihtiyacının had safhada olduğu ülkede Cansuyu ekipleri bu tür talepleri karşılamaya çalışıyor. Dernek, arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra enkaz kaldırma çalışmalarına da destek oluyor.  

İHTİYAÇ LİSTESİ KABARIK

Derneğin Nepal Yardımları Koordinatörü Gökhan Kahraman, yaptığı değerlendirmede Nepal Depreminin yaralarını hayırseverlerin destekleri ile sarmaya çalıştıklarını ifade ederek; “Burada insanlar hala korku içindeler. Evlerine giremiyorlar. Artçı sarsıntılar da can almaya devam ediyor. Hayat normale dönmeye başladı ancak asıl iş şimdi başlıyor. İnsanlar yakınlarını kaybedip ilk acı ve korkuyu atlattıktan sonra aç olduğunu, üşüdüğünü, açıkta kaldığını ancak şimdi fark ediyor. Milyonlarca insan bu depremden etkilendi. Çok sayıda çadır, battaniye ve gıdaya ihtiyaç var. Nepal Başbakanı ölü sayısının 10 bini aşabileceğini açıklamıştı.  Ölü sayısı hakkında daha net bilgiler önümüzdeki günlerde belli olacak ancak şu anda net olan bir şey var ki bu insanların ihtiyaçları çok. Cansuyu olarak yardımlarını bize emanet eden kardeşlerimizin emanetlerini yerlerine ulaştırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.    

SOKAK SOKAK DAĞITIM YAPILIYOR

Cansuyu Derneği’nin yaklaşık 10 bin kişiye dağıttığı yardım paketlerinde pirinç, yağ, şeker, bisküvi, un, kahvaltılık malzemeler ve yerel bazı yiyecekler bulunuyor. Dernek yetkilileri ayrıca bir çadır kenti kurmak için çalışmalarını sürdürürken ilk etapta bin adet battaniyenin dağıtımını da tamamladı. 

Binlerce Nepallinin yüzünü Türkiye güldürdü

27-05-2015