Bombardıman altındaki Azez’de yardım dağıttık

Rusya ve PYD güçlerinin ağır bombardımanı altındaki Azez’e Türkiye sahip çıkıyor. Cansuyu Yardımlaşma Derneği, sınırın Suriye tarafında yaptığı yardım dağıtımlarının yanı sıra yoğu

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekipleri ağır saldırı altındaki Azez’de yardım dağıttı. Rusya ve PYD’nin bombardımanından kaçan mülteciler Türkiye ile Suriye arasındaki sınırda beklerken Azez’de kalan halk yokluklara rağmen direnmeye devam ediyor.

 

Cansuyu ekiplerinin bombardıman altında ziyaret ettiği Azez halkı Türkiye’ye ve hayırsever insanlara teşekkür ettiler. Dernek tarafından yapılan açıklamada ise Azez’de halkın çok zor durumda olduğu, acil ihtiyaçları dahi karşılayamadığı ve her an evlerinin başlarına yıkılma tehlikesi nedeniyle evlerini terk ettiklerine vurgu yapıldı. En basit insani gerekliliklerin dahi temin edilemediği yerleşim yerlerini terk eden sivil halkın yol kenarlarında derme çatma barakalar kurduğu, çalılardan ve naylonlardan barınak yaptığı bilgisinin verildiği açıklamada hayırsever halkın desteklerinin beklendiği ifade edildi.

 

Cansuyu ekipleri Azez’in kenar mahallelerinde boş arazilere kendileri çadırlar kurarak yaşamlarını sürdürmeye çalışan Azez halkına gıda, giysi ve acil ihtiyaç paketi dağıtımı yaptı.

 

Bölgede kalan Cansuyu ekipleri Azez’in yanı sıra Türkiye sınırına gelen ve Suriye tarafındaki kamplarda kalan Suriyelilere ve Kilis’e geçebilen mültecilere yönelik yardım dağıtımları yapmaya devam ediyor. 

17-02-2016