Bu bayram da muhtaçlara 'Cansuyu' olacak

Bu derneklerin biri de hiç şüphesiz Cansuyu Yardımlaşma Derneği. Bir yıl boyunca evlerine hiç et girmeyen ihtiyaç sahiplerine, hayırseverlerin kurbanlarını ulaştıracak olan Cansuyu

Bu derneklerin biri de hiç şüphesiz Cansuyu Yardımlaşma Derneği. Bir yıl boyunca evlerine hiç et girmeyen ihtiyaç sahiplerine, hayırseverlerin kurbanlarını ulaştıracak olan Cansuyu Yardımlaşma Derneği, hangi bölge ve ülkede ne kadar kesim yapılacağını mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit etti. Dernek, kurban kesimi yapılacak bölge ve ülkelerdeki partner kurum ve kuruluşlar ile irtibat kurarak bütün hazırlıkları tamamladı. Kurbanlıklar, Cansuyu'nun görevlendireceği kişiler tarafından satın alınacak ve Kurban Bayramı'nın 3. gününün ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda kesilerek ihtiyaç sahiplerine et olarak dağıtılacak.

Faaliyetlerine ilk olarak 7 yıl önce Gazze'ye yaptığı yardımla başlayan Cansuyu Yardımlaşma Derneği, başta Somali ve Arakan olmak üzere dünyada ve Türkiye'de pek çok nokta Kurban faaliyetlerinde bulunuyor. Dernek, kurban yardımlarının pek çok ülkede kalıcı projelere de imza atıyor. Özellikle Ramazan ayında çalışmalarını yoğunlaştıran dernek, kurban, yetim ve su kuyusu projeleriyle yardımlarını sürdürüyor. Geçen sene Kurban'da bağışlanan kurbanların kesim videolarını, adı okunan sahiplerine göre CD olarak hazırlatan dernek yetkilileri, bağış yapanlara gönderdiği görüntülerle güven sunuyor. Evlerine CD ulaşanlardan güzel dönüşümler aldıklarını anlatan dernek yetkilileri, bu sene de aynı uygulamayı sürdüreceklerini belirtti.

Kriz dünyanın neresinde olursa olsun önce ilk yardım sonra kalıcı projeler götürdüklerini dile getiren Cansuyu Derneği Başkanı Mustafa Köylü, Gazze'de 600 çocuğun eğitim göreceği yetimhanenin inşaatının devam ettiğinin söyledi. Afrika'da da 17 ülkede faaliyet sürdürdüklerini ve bu ülkelerde toplam 600'ün üzerinde su kuyusu açtıklarını kaydeden Köylü, "Bangladeş sınırındaki Arakanlı Müslümanlara Ramazan boyunca iftar sofraları açtık. Bununla birlikte geçtiğimiz Ramazan'da mülteci kamplarına 5 bin erzak kolisi ve Bagladeş'e de 8 bin koli dağıttık. Afrika'da da yeni bir cami yapımına ve Somali'de bir okul inşaatına başladık. Ayrıcı yerlilere sebze-meyve yetiştiriciliği üzerine eğitim düzenledik" dedi. Somali'de aynı isimli bir dernek kuran Cansuyu Derneği, Ramazan ayında 300 bin Somali vatandaşına iftar verdi. 

02-01-2013