Burkina Faso’ya Cansuyu

Cansuyu, Ramazan ayı kapsamında Burkina Fasolu muhtaçlara yardım elini uzattı.

Kurulduğu günden bu yana nerede bir acı nerede bir ıstırap varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu, her yıl Ramazan aylarında da yardım organizasyonları düzenliyor. Ramazan organizasyonları kapsamında bu mübarek ayın bereketini ve coşkusunu kardeşleriyle paylaşmak için faaliyetler gerçekleştiren Cansuyu Derneği, yurt içinde ve dünyanın dört bir köşesinde muhtaçlara ulaşmaya devam ediyor.  

 

Son olarak Batı Afrika Ülkesi Burkina Faso'da muhtaçlara ulaşan dernek, Kokologo ve Pitmoaga bölgelerinde insanların en temel ihtiyaçlarının başında gelen temiz suya ulaşabilmeleri için 20 tane temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirdi. Açılan kuyular binlerce muhtacın temiz içme su ihtiyacını karşılamış oldu. Bölge halkı ise su kuyuları için mutluluklarını dile getirdiler ve Türkiye’ye teşekkür ettiler.

 

Su kuyusu açılışlarının ardından binlerce muhtaca iftar sofraları kuran dernek, Ramazan’ın son günlerinde Burkina Fasolu muhtaçları yalnız bırakmadı. Faaliyetlerin ardından Ramazan Bayramı kılındı ve bayram namazı sonrası bölgedeki insanların hijyenini sağlayabilmeleri için sabun dağıtımı gerçekleştirildi. Yapılan yardımlar bölge halkının yüzünde tebessüm oluşmasına vesile oldu.   

 

Gerçekleştirilen organizasyon ve bölgenin genel durumu hakkında açıklamalarda bulanan Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Muhammet Furkan Özkan Mübarek Ramazan ayının bereketini ve coşkusunu Burkina Faso’daki kardeşleriyle de buluşturduklarını dile getirdi. Özkan: “2 milyardan fazla insanın temiz suya ulaşmakta sıkıntı çektiği dünyada, bu durumdan en fazla Afrika ülkeleri etkileniyor. Bu ülkelerden birisi de Burkina Faso. Bizler Cansuyu Derneği olarak bu bölgede 20 tane su kuyusu açtık ve binlerce kişinin faydalanacağı kuyuları bölge halkının hizmetine sunduk. Ayrıca İftar sofraları kurup bölge halkını davet ettik. İnşallah faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

04.05.2022