ÇAD TOPRAKLARINA CANSUYU

Emanetleriniz Çad'a ulaştı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Ramazan çalışmaları hız kesmeden devam ediyor…

 

Çad'da bulunan Cansuyu ekibi erzak dağıtımı, kurban kesimi ve iftar çalışmalarını tamamladı. 1400 aileye erzak, 700 aileye kurban eti dağıtan ekip 500 kişiye de iftar verdi.

 

Çad'daki yardım çalışmalarını mülteci kampı ve yetimhanelerde yapan Cansuyu, buralarda zor şartlar altında yaşayan kardeşlerin Ramazan sofralarına ulaşarak hem yemeklerine hem de dualarına ortak oldu.

 

 

YETİMLER UNUTULMADI

 

Orta Afrika'daki iç savaştan kaçarak Çad'a sığınan mültecilerin yaşadığı kamptaki 6 bin kişiye erzak ve kurban eti dağıtan Cansuyu, başkent N'Djamena'daki iki yetimhanede yardımlar yaptı.

 

300 kişiye hizmet veren yetimhanelerde erzak dağıtımı ve kurban kesimi yapan dernek, buralarda yetimler ve dul kadınlardan oluşan muhtaçlara iftar verdi. 500 kişinin katıldığı iftarlarda yemekler yendi ve mübarek Ramazan ayı hürmetine Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

 

 Çalışmalar hakkında bilgi veren Cansuyu Çad Yardım Koordinatörü Murat SALİ, Ekip olarak Kamerun'dan sonra Çad'a geçerek yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek; "Bir haftalık bir zamanda Afrika'nın sıcak atmosferi ve zorlu coğrafyasında çalışmalarımızı tamamladık. Türkiye'den hayır sahibi insanların emanetlerini hakkıyla yerine ulaştırdık. Erzak paketlerimizle, kurban etlerimizle ve iftar programlarımızla burada zor şartlar altında yaşayan kardeşlerimizin köylerine, evlerine ve sofralarına misafir olduk. Kardeşlerimize en azından Ramazan ayını rahat geçirebilecekleri kadar erzak ve et verdik. İnşallah bu mübarek ayda yapılan bu hayırlar ve çalışmalarla mazlum Afrika'nın yanında olan Cansuyu Derneğimizin çalışmaları dünyadaki açlığın, susuzluğun, zulmün, kan ve gözyaşının sona ermesine vesile olur." dedi.

 

2017 yılı Ramazan çalışmalarıyla on binlerce muhtaca ulaşan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bağlı ekipler yardım faaliyetlerini tamamlayarak yurda döndü.

15-06-2017