Cansuyu 2013'ü dolu dolu geçirdi

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, afet, savaş, terör gibi olağanüstü ve olağan zamanlarda yurt içindeki ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, y

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, afet, savaş, terör gibi olağanüstü ve olağan zamanlarda yurt içindeki ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve bu gibi konularda her türlü maddi ve manevi yardımda bulunuyor.

Dernek, Türkiye başta olmak üzere Orta Afrika, Doğu Afrika, Güney Afrika, Uzakdoğu Asya, Orta Asya, Güney Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'da mazlum ve muhtaçlar için kurban kesiyor, ramazan yardımlarını dağıtıp, acil durumlarda ve felaket zamanlarında acil ihtiyaçları karşılayarak birçok kalıcı projeye imza atıyor.

Dernek, Türkiye'nin 22 şehrindeki temsilcilikleri aracılığıyla 81 ilde yardım faaliyetleri oldu. Suriyeli mülteciler de dahil olmak üzere yurt içerisinde yıl boyunca yardım dağıtım çalışmaları devam etti. Yurt dışında da kurban ve ramazan çalışmaları haricinde yetimlere yardım, su kuyusu çalışmaları ve erzak dağıtımları olağan şekilde devam etti.

Bu yıl Suriye, Filistin, Mısır, Pakistan, Filipinler, Nijer, Çad gibi sorunlu bölgelere yönelik olağanüstü çalışmalar yapıldı. Suriye'ye birçok sefer yardım konvoyları düzenlendi.

Gazze'ye yapılan son bombardıman esnasında 20 kamyon yardım malzemesi ambargo altındaki şehre sokuldu, Mısır'da Rabia Meydanı başta olmak üzere eylemlerin devam ettiği bütün meydanlarda her gün 6 bin kişiye yemek verildi.

Anadolu Ajansı haberi

07-01-2014