Cansuyu 3 kıtada mazlumlara ulaşacak

Cansuyu ekipleri kurban emanetleri için yola çıktı

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2019 Kurban Organizasyonu kapsamında ekiplerini ülkelere göndermeye başladı. “Kurban; Allah’a yakınlaşmak, muhtaçla paylaşmaktır” sloganıyla yıllardır ümmetin mazlum coğrafyalarına Türkiye’den gönderilen emanetleri ulaştıran Cansuyu, bu sene 15. Büyük Kurban Organizasyonu için çalışmalarına devam ediyor.

 

Bağışçıların emanetleri ile alınan kurbanları vekalet yolu ile kesen ve dağıtan Cansuyu, bu sene Türkiye başta olmak üzere ümmetin yaralı bölgesi Arakan’dan kıtlığın hat safhada olduğu Yemen’e kadar, yıllardır iç savaşın hüküm sürdüğü Bangsamoro’dan Afrika’nın yoksul ülkelerine kadar 3 kıta ve 50 farklı bölgede kurban faaliyetlerini gerçekleştirecek. Hangi ülkede ne kadar kesim yapılacağı, mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit edilecek, bu bölgelerdeki ekipler ve yardımcı partner kuruluşlar ile işbirliği halinde kurban etleri muhtaçlara dağıtılacak.

 

Kurban Bayramı’nda gerçekleştirilecek olan organizasyonlar için açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, “ her yıl olduğu gibi bu yılda Cansuyu Derneği olarak dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanların yanında olmaya devam ediyoruz. Bu yıl 15. Kurban organizasyonumuzu düzenliyoruz. Çalışmalarımızda öncelikle dünya üzerindeki kriz bölgelerini masaya yatırıyoruz bu bölgelerin ihtiyaç durumuna göre bir liste çıkarıp ülkeleri belirliyoruz. Beraber çalıştığımız partner kuruluşlar var onlardan bölgenin durumunu ve kurbanlıkların fiyat bilgisini alıyoruz. Buna göre kampanyamızı yürütüyoruz.” dedi.

 

Bu sene dört farklı fiyat belirlediklerini kaydeden köylü, “ Fiyatlarımızı belirlerken gidiş gelişler, konaklamalar, kurban alımı, kesimi ve dağıtımı bütün bunların masraflarını öngörerek çalışma yapıyoruz. Buna göre Kurban bedellerimizi; Afrika'da 650 TL, Asya'da 720 TL, Türkiye, Filistin Kampları ve Yemen’de 1200 TL, Gazze'de ise 2200 TL olarak belirledik.” dedi.

 

Ayrıca ekiplerin bölgelere ulaşmaya başladığı belirten Köylü, “ Şu an birçok ekibimiz bölgelere ulaşmış durumda. İnşallah Kurban Bayramı’nın 3. günü ikindi vaktine kadar kurbanları keserek etlerini muhtaçlara dağıtılacağız. Bütün kesimler tek tek kayda alınıp daha sonra bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştırılacak.” dedi.

 

Derneğe vekalet vermek isteyenler kurban bedellerini; Cansuyu Derneği resmi internet sitesinden (cansuyu.org.tr) kredi kartı yolu ile ya da Ziraat Bankası, Türkiye Finans, KuveytTürk, Vakıfbank, Vakıf Katılım ve Halkbank'taki bağış/kurumsal tahsilat sisteminden ödeyebilecek. Ayrıca PTT’den 511 75 63 nolu posta çeki hesabına ödeme yaparak ya da Cansuyu il temsilciliklerinden makbuz karşılığında kurban hisselerini alabilecekler.

07-08-2019