Cansuyu Afyon’dan kırtasiye yardımı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Yeni sezonun çalan ilk ziline bağlı olarak, öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarından olan kırtasiye ihtiyaçları da yeşerdi. Ekonomik durumu iyi olanlar için sorun olmasa da, durumu iyi olmayan ve bu nedenle çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayamayan veliler için sorunlar güncelliğine kavuştu. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği ise bu aşamada devreye girerek öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Evlatlarının gerek giyim ve gerekse kırtasiye ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağı konusunda kara kara düşünen veliler, Cansuyu Afyonkarahisar İl Temsilciliğinin yapmış olduğu çalışma ile bir nebze olsun nefes almış oldu. Dernek tarafından öğrenciler için hazırlanılan ve içerisinde; "çanta-kalem-defter-boya kalemleri-cetvel/pergel  ve benzeri" gibi kırtasiye malzemelerinin yer aldığı paket, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Varlığımıza sahip çıkmalıyız

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Mehmet Demir ise yaptığı değerlendirmede; “Velilerimizin ekonomik durumları aşikardır. İhtiyaçlarını karşılayabilen var, karşılayamayan var. Bu aşamada bizlere önemli vazife düşüyor. Ekonomisi zayıf olan aileleri tespit ederek onlara bir şekilde yardım etmeliyiz. Çocuklarımız için elimizde olan imkanları gücümüzün yettiğince seferber etmek zorundayız. Çünkü onlar bizim istikbalimiz. Yarınımızın ne kadar sağlam ve kadim olmasını istiyorsak, şimdiden çocuklarımızın eğitim-öğretimine önem vermeliyiz. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı tüm öğrenci ve eğitimcilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

27-09-2014