CANSUYU, ARAKAN YARDIMLARINA DEVAM EDİYOR

Cansuyu Derneği Arakan Kampları’nda su kuyuları açıp gıda yardımlarında bulundu.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Arakan Kampları’ndaki yardımlarına ara vermeden devam ediyor. Daha önce bölgede sağlık, barınma, gıda dağıtımları ve acil insani yardımlar gibi birçok faaliyette bulunan Cansuyu ekipleri, şimdi de temiz su ihtiyacını karşılamak için su kuyusu açılışları yaptı. Myanmar’ın Sittwe şehrine bağlı Meziligong, Keykupara, Piyalişigonk, Hussum köylerinde 48 temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirildi.  

 

Daha sonra sittwe şehrinin köylerinde 15 bin muhtaca gıda yardımı yapıldı. İçerisinde pirinç, şeker, tuz, soğan, patates, yağ gibi temel gıda maddelerinden oluşan paketler, muhtaçların bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca şehrin farklı bölgelerinde hayırsever vatandaşların bağışladığı adak, akika ve şükür kurbanlarını keserek 2750 muhtaca dağıtan ekipler, orada yaşayan mazlumların et ihtiyacını da karşıladı. 

 

Bölgedeki faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Cansuyu Arakan Koordinatörü Bayram Numan Köksal:“ Yeniden Arakan kamplarındayız. Bu bölgedeki çalışmalarımızın iki türlü önemi var. Birincisi; bölgede ciddi anlamda temiz su sıkıntısı yaşanıyordu. Gündelik kullandıkları malzemeleri bile yağmur sularından temin ediyorlardı ve buda birçok hastalığa yakalanmalarına sebep oluyordu. Cansuyu derneği olarak açtığımız 48 tane su kuyusu ile bölgedeki temiz su ihtiyacını karşılamış olduk. İkinci önemli nokta Arakanlılar yardımlar yapılırken Türk bayrağımızı görüyorlar ve Türkiye bizim yanımızda, bizi unutmadılar diye umut içinde yaşıyorlar.” dedi.

 

Bölgeyi kalkındırmak için daha birçok projeleri olduğunu belirten Köksal; “ Önümüzdeki süreçte canlı hayvan dağıtımı, medrese ve mescid yaptırmayı planlıyoruz. Cansuyu Derneği olarak bölgedeki insanlara destek olmaya devam edeceğiz.” dedi. 

26-11-2018