CANSUYU ARAKAN’DA

Cansuyu Derneği Myanmar’ın Arakan bölgesine ulaştı.

Myanmar’ın kuzeyinde yaşayan Budistler tarafından, saldırı ve işkencelere maruz kalan Müslümanlar, kamplardaki yardım kuruluşlarının faaliyetleriyle yaşam mücadelesini sürdürüyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de yaşam şartlarının çok zor olduğu Myanmar’ın Arakan bölgesine ulaştı.

 

 

On binlerce aileye gıda yardımı yapıldı.

 

Cansuyu Derneği, Myanmar’ın kuzeyinde kalan Arakan Bölgesinde on binlerce aileye gıda yardımında bulundu. Dağıtımlar 100 bin nüfuslu Aung Mingalar kampı ve 200 bin nüfuslu Saytama kampı (sittwe) bölgelerine yapıldı. Gıda kolisinin içerisinde en temel ihtiyaçlar olan; pirinç, şeker, un, patates, soğan ve yağ bulunuyor.

Yapılan yardımların dışında bölgede eğitim çalışması da verilerek bölge halkının kalkınmasına hız veriliyor. Ayrıca bölgedeki temiz su ihtiyacı için de su kuyusu projesi devam ediyor.

 

 

İnsanların yaşayışlarını görmedikçe gerçek manada bu insanları anlamış olmayız.

 

Cansuyu Derneği Myanmar Ülke Koordinatörü Bayram Numan Köksal ve Muhammed Hasan Yıldız’ın katıldığı dağıtımlarda konuşan Köksal, şunları söyledi; “Arakan'da son 5 yılda Budistler tarafından düzenlenen saldırılarda binlerce Müslümanın yaşamını yitirdiği, yüzlerce ev ve iş yerinin ateşe verildiği çatışmalarda 500 bin kişi bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.”

Kamplardaki insanların yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Köksal; “ Bu bölgede kaderine terkedilmiş yüzbinlerce Arakanlı, sandığımızdan da kötü şartlarda yaşam mücadelesi veriyor, bölgeye gitmedikçe, insanların yaşayışlarını görmedikçe gerçek manada bu insanları anlamış olmayız.” dedi.

Zor şartlara rağmen Allahtan ümitlerini kesmediklerini söyleyen Arakan Halkı ise Türkiye Müslümanlarına ve Cansuyu Derneği’ne teşekkür ettiler.

26-04-2017