CANSUYU ARAKANLI MUHTAÇLARA ULAŞTI

Cansuyu ekipleri Myanmar’da yaşam mücadelesi veren Arakanlılara ulaştı.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan 2019 Organizasyonları kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Zulmün başladığı günden bu yana birçok kez Myanmar’a girmeyi başarıp hayırseverlerin yardımını ulaştıran Cansuyu, Ramazan ayında da Arakanlıları unutmadı.

 

 

On binlerce Arakanlıya Ramazan kumanyası dağıtıldı

 

Rohingya eyaletinin sittwe şehrinde yardımlarda bulunan Cansuyu ekipleri, şehrin Latama, Thay Chaung ve Theat Kay Pyin bölgelerinde On binlerce Arakanlıya içerisinde temel gıda maddeleri bulunan ve bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde doldurulan Ramazan kumanyalarını dağıttı.

 

 

27 tane temiz su kuyusu açıldı

 

Temiz su ihtiyacının karşılanması ve salgın hastalıkların önüne geçilmesi için şehrin kurak bölgelerinde 27 tane su kuyusu açan ekipler, Rohingyalı muhtaçlara can suyu oldu. Ayrıca adak, akika ve şükür kurbanları kesilerek bin Arakanlı muhtaca dağıtıldı.

 

 

Hayırseverlerin emanetlerini muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyoruz

 

Yapılan yardım faaliyetleri ile açıklama yapan Cansuyu Derneği Arakan Koordinatörü Bayram Numan Köksal: “Cansuyu Derneği olarak hayırseverlerin emanetlerini muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyoruz. Türkiye başta olmak üzere Afrika'dan Asya'ya kadar dünyanın birçok ülkesinde Ramazan faaliyeti düzenliyoruz. Muhtaçların sofralarına misafir oluyoruz. Şu an Rohingya eyaletinin Sittwe şehrindeyiz. Burada on binlerce Arakanlı kardeşimiz için Ramazan kumanyaları dağıttık. Kurak köylerde 27 temiz su kuyusu açtık. Ayrıca bin Arakanlı kardeşimize adak, akika ve şükür kurbanları kesip etlerini dağıttık. Fitre dağıtımı yapıp, çocuklara hediyeler dağıttık. İnşallah buradan Kamboçya’ya geçeceğiz. Yardımlarımız devam ediyor.” dedi.

 

28-05-2019