Cansuyu, Bartın’da selzedelerin yanında

Bartın’da yaşanan ve 461 konut ve 72 iş yerinin hasar gördüğü sel felaketi nedeniyle Cansuyu Derneği, bölgede bir yardım çalışması yaptı. Cansuyu Derneği ve Memur Sen Konfederasyon

 

Cansuyu’nun Bartın Yardımlarını Koordine eden Şevket Uzun, yaptığı değerlendirmede; “500 yılda bir yaşanan bir sertlikte sel afeti gerçekleşmiş. Yağış aralıksız yaklaşık 18 saat sürmüş, köyler de birçok ev, iş yeri, samanlık yıkılmış. Büyük çoğunluğu da zarar görmüş. Elektrik hatları, su şebekeleri, alt ve üst yapı kullanılamaz durumda. Tarladaki fındıklar büyük ölçüde zarar görmüş. İlçeye ulaşımı sağlayan köprüler sel nedeni ile yıkılmış, yollar göçmüş. Araçlar sular altında, ya da enkaz altında kalmış” dedi.

 

Yaşanan afetin büyüklüğünün medyada yansıtılandan çok daha ileride olduğunu söyleyen Uzun; “Hatta medyamız bu konuyu doğru düzgün izlememiş bile. Bu sebepten vatandaşların sitemi var. Bölgenin birçok bölgesine ulaşım kısmi olarak, henüz yeni yeni sağlanabiliyor. Yol, su, elektrik, alt yapı gibi hizmetlerin yeniden verilebilmesi için hummalı bir çalışma var. Millet işyerlerini yeni temizlemeye başlamış, enkaz olan yerler olduğu gibi bekliyor henüz. Yaşanan sıkıntı bölgedeki insanların psikolojisini ve bölgelerdeki yaşamı da doğal olarak etkilemiş. Sıkıntının yaşandığı yerlerde normal hayat akışına geçmek biraz zaman alabilir” şeklinde konuştu.

 

Bartın’da vatandaşların yiyecek, içecek gibi birçok hayati ihtiyaçları sivil toplum kuruluşları ve kamu koordinesi ile sağlanıyor. Sıcak yemek, su, ekmek gibi ihtiyaçlar köylere sürekli takip ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ulaştırılıyor. Cansuyu Derneği ve Memur-Sen Konfederasyonu ihtiyaçlar konusunda talep olursa karşılanması noktasında ellerinden geleni yapacaklarını ilgili makamlara beyan ettiler.

21-08-2016