Cansuyu Batı Afrika’da canlı hayvan dağıtımı yaptı

Cansuyu Derneği Batı Afrika Ülkelerinden Sierra Leone ve Fildişi’nde yardıma muhtaç insanlara canlı hayvan dağıtımı yaptı.

Cansuyu Derneği Batı Afrika Ülkelerinden Sierra Leone ve Fildişi’nde yardıma muhtaç insanlara canlı hayvan dağıtımı yaptı. Yaklaşık 125 aileye 250 tane canlı hayvan dağıtımı yapan Cansuyu; bu bölgelerde hayvancılığı geliştirip ülkelerin kalkınmasına destek oluyor.

 

Dağıtımlarda konuşan Cansuyu Derneği Tanıtım Prodüksyon Ekibi'nden Ahmet Akdoğan, her aileye bir erkek bir dişi olmak üzere ikişer tane keçi dağıttıklarını ifade etti. Yaklaşık 250 tane keçi dağıttıklarını belirten Akdoğan; “ bu bölgelerde yaşayan insanlar muhtaç durumdalar, Derneğimiz bu bölgelerde canlı hayvan dağıtımı yaparak hem bölgede hayvancılığın kalkınmasını hem de muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır.” dedi. Dağıtılan keçilerin bu bölgelerde büyük bir zenginlik kaynağı olduğunu söyleyen Akdoğan; "inşallah gönüllülerimizin ve hayırsever kardeşlerimizin destekleri ile daha fazla insana ulaşırız.” dedi.

 

Canlı hayvan dağıtımı haricinde bölgede şükür, adak ve akika kurbanları da kesen Cansuyu Derneği yetkilileri Sierra Leone’nin farklı bölgelerinde 10 tane de su kuyusu açarak bölgenin temiz su ihtiyacını karşıladı.

05-05-2017