Cansuyu Benin ekibi kurbana hazır

Benin ekibi 40 bin muhtaca kurban eti ulaştıracak

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2019 yılı Kurban Organizasyonu kapsamında üç kıtada çalışma yapacak olan ekipler çalışmalarına devam ediyor.

Afrika, Asya, Balkanlar, Ortadoğu ve Türkiye başta olmak üzere 50 farklı bölge ve ülkede çalışma yapacak olan Cansuyu ekipleri,  mazlum coğrafyalara, derneğe bağışlanan kurbanları ulaştıracak.

Cansuyu Derneği Benin ekibi de kurban çalışmalarını yapmak üzere ülkeye ulaştı. Kara Kıta Afrika’nın mağdur ve mazlum ülkelerinden biri olan Benin’deki çalışmalarını Cotonou, Ouidah, Toviklin, Bante ve Save şehirlerinde yoğunlaştıran ekip, kurbanlıkların seçimi, kesim ve dağıtım yapılacak bölgelerin tespiti için yoğun tempoda çalışmaya devam ediyor.

40 BİN MUHTACA KURBAN ETİ

 Çalışmalar hakkında açıklama yapan Cansuyu Benin Yardım Koordinatörü Murat SALİ, hazırlıkların devam ettiğini ve gerekli planlamayı yaptıklarını belirtti. Cotonou, Ouidah, Toviklin, Bante ve Save şehirleri ve bu şehirlere bağlı kırsal bölgelerde kurban keseceklerini söyleyen SALİ, "Cansuyu Derneği’mize kurban bağışlayan hayırsever insanlarımızın emanetlerini hayırlısıyla yerlerine ulaştıracağız. Kurbanlarımızı aldık, kesim ve dağıtım bölgelerini belirledik. Kurbanları İslami usullere uygun olarak her hayvanın başında bağışçıların isimlerini okuyup vekâletleri devrederek keseceğiz ve muhtaç kardeşlerimize et olarak ulaştıracağız. Yaklaşık 40 bin kişiye ulaşacak şekilde planladığımız çalışma ile buradaki ailelerin bayram sofralarına ve bayram sevinçlerine ortak olacağız. Şu an üç kıtada bulunan gönüllü arkadaşlarımızla birlikte Cansuyumuza emanet edilen kurbanları usulüne uygun şekilde kesip dağıtarak, Türkiye'den dünyanın pek çok bölgesine gönül köprüleri kuracağız." dedi.

VEKALET İLE KURBAN HASSAS BİR MESELE

 Vekâletle kurban kesimi konusunda da bilgi veren Murat SALİ, kurban edilecek hayvanların seçiminden, vekâletin devredilmesine kadar bütün aşamalarda kendi kurbanlarını kesiyormuş gibi hassas davrandıklarını ve emanetleri hakkıyla yerine ulaştırmaya gayret ettiklerini belirtti. SALİ: "Ameller niyetlere göredir kaidesine göre, derneğimiz tarafından kurbanınızın kesilmesi için bağışınızı yaptığınız anda vekâleti de Cansuyu Derneğine vermiş olursunuz. Biz de derneğimiz uhdesinde bulunan bu vekâletleri kesim anında görevli kasaplarımıza devrederek işlemi tamamlamış oluyoruz.” dedi.

 

10-08-2019